Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAULO KOELJO - 4 RAZLOGA ZAŠTO VAM SE ŽELJA NE ISPUNJAVA: Sami sebi postavljamo ove opasne prepreke - odmah ih odbacite!

Paulo Koeljo upozorava - 4 razloga zašto se još nije ispunio vaš životni san!

 paulo koeljo zelja Izvor: Shutterstock/Youtube/Printscreen/HarperOne (an imprint of HarperCollins)

Paulo Koeljo je pisac koji svojim delima i rečima zadire u ljudske duše i srca - tumači ih, razotkriva nežnu stranu i put ka ostvarenju svoje životne misije, svog sna. U njegovim delima, kao i na blogu postoje razne životne smernice i lekcije koje nam mogu pomoći da oživimo najbolju verziju sebe i postignemo željene stvari. Ipak, da bismo ostavrili snove, važno je da se oslobodimo prepreka i blokada. Paulo Koeljo upozorava na ove 4:

Pročitajte još

1. Prva je da se čovek od ranog detinjstva uči da je ono što najviše želi u životu jednostavno neostvarivo. Sa ovom mišlju on odrasta i predsrasude, strahovi i osećaj krivice sve više brišu njegov san, na kraju uklanjajući i poslednji trag sa duše. Ovo je prva i najveća prepreka, misao da nešto ne možete.

2. Ako osoba još uvek ima hrabrosti da iz dubine duše izvuče svoj san i ne odustane od borbe za njegovo ostvarenje, suočiće se sa sledećim ispitom: ljubavlju. On zna šta bi želeo postići ili šta namerava doživeti u životu, ali se plaši da će, ako odustane od svega i sledi svoj san, naneti bol i patnju svojim najmilijima. To znači da osoba ne razume da ljubav nije prepreka, već moćan alat koji pomaže da idemo napred. Ljudi koji vas zaista vole biće tu uz vas, podržaće vas i podstaći na putu razvoja.

3. Kada osoba shvati da ljubav nije prepreka, već pomoć na tom putu, suočava se sa trećom preprekom: strahom od neuspeha i poraza! Kada se čovek tek počne boriti za svoje snove i želje, on iz neiskustva pravi mnoge greške. Ali to je poenta putovanja, sedam puta pasti i osam puta ustati. Suočavanje sa izazovima i neuspehom nas jača, čini d apostanemo snažniji, a kada sve ovo prevaziđemo i dođemo do cilja, sreća će biti još veća.

Saznajte i...

4. Strah od ispunjenja sna svog života... Sama svest da će se ostvariti ono što je čovek sanjao celog života - počinje da ispunjava njegovu dušu osećajem krivice. Gledajući oko sebe, vidi da mnogi nisu uspeli da postignu ono što žele, a onda počinje da misli da ni on toga nije dostojan. Čovek zaboravi koliko je morao da izdrži, pati, šta je morao da žrtvuje za ostavrenje svog sna. Ovo je jedna od opasnih prepreka. Tek kada čovek shvati da zaslužuje ono za šta se borio, trudio se, o čemu je sanjao,. tek tada će moći da ostavri svoj cilj i smisao.

Deca se odriču snova kako bi udovoljili roditeljima, roditelji se odriču samog života kako bi udovoljili deci, bol i teskoba opravdavaju ono što bi trebalo da donese samo radost - ljubav. Možda ceo svet insistira na tome da su vaše želje samo dečja besmislica koja se ne može ostvariti. Ubijamo svoje snove jer se plašimo da se prepustimo Pravoj borbi - borbi za život kakav zaslužujemo!

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj