Majka je neko kome dugujemo život, osoba koju smo prvu videli u svom životu, koja nas je gajila, bdila nad nama, čuvala, pazila, bodrila...Iako svaka majka bezuslovno voli, neke majke su svojim vaspitanjem uspele da osposobe decu za samostalan život i za sve ono što ih čeka na njihovom putu, učinivši ih sposobnim i jakim ljudima.

Majka je najvažnije biće od koga smo naučili skoro sve što znamo o svetu. Evo kojih su 5 znakova da vas odgajila snažna majka:

1. Naučili ste koliko je važna nezavisnost

Snažna majka vas je nauči da vam ne treba muškarac da vas spase ili bilo ko da se brine o vama. Snate da ste sposobni da živite pun i srećan život bez potrebe da ga delite sa nekim drugim, ako to ne želite i da se ne osećate manje vredno zbog toga. Naučili ste da možete da imate brak, porodicu i uspešnu karijeru. Majka vam je govorila da možete sve što poželite.

2. Naučili ste da se nikada ne osvrćete

Ono što je bilo ostavljate u prošlost i za tim ne žalite.Naučili ste da otpustite sve „šta ako“ i „moglo je biti“ i da gledate napred. Sve što se dogodilo dovelo vas je tamo gde pripadate, čak i ako to nije nešta što ste nekada želeli.

3. Naučili ste važnost strpljenja i vere

Naučili ste da je važno u životu biti strpljiv, marljivo raditi i da će na kraju sve da bude u redu. Svaka oluja u životu prođe i sutra je novi dan. Naučili ste da budete strpljivi sa životom, sa vremenom, sa uspehom i sa problemima.

4. Naučili ste da sami stvorite svoju sreću

Naučili ste da je sreća u vama, a ne u drugima i da možete samo da je stvorite, koliko god da je u određenim trenucima teško. Uvek možete da nađete razlog ra smeh, optimizam, veru u dobro. Živite u sadašnjosti i uživate u svakom danu.

5. Naučili ste kako da budete dobra majka

Odgajala vas je mama koja vam je uvek bila podrška, oslonac, vetar u leđa, najbolji savetnik, ali i stroga kada je trebalo da vas usmeri u pravom smeru ili da naučite lekciju. Pokazala vam je da se naporan rad isplati, da treba da bude iskreni, pošteni, da volite iskreno, da budete zaštitnički nastrojeni, ljubazni i saosećajni. Od nje ste naučili šta je posvećenost porodici.

Izvor: Sensa