Da li ste nekada izgovorili frazu "nemam sreće"? Ova toksična rečenica ne treba da bude deo vaših misli, govora i komunikacije, jer sreća je prisutna u životu svakog od nas. Pitanje je, da li je vi primećujete?

Čuveni glumac Džon Barimor jednom je rekao izuzetno vrednu i zanimljivu stvar o sreći:

"Sreća je nešto što ulazi u naše živote kroz vrata koja se ni ne sećamo da smo ostavili otvorena."

Ove reči nam ukazhuju da ne možemo zamisliti želju i očekivati da ćemo postati srećni čim se ona ostvari. Sreća je ono što nosimo iznutra, a srećan život se gradi kroz sledeće principe:

  • Oslonite se na sebe i preuzmite odgovornost za ono što se dešava
  • Naučite da budete zahvalni
  • Pronađite smisao i zadovoljstvo u samom putovanju - u životu svakog dana, u svakom trenutku
  • Budite aktivni u ispunjenju onoga o čemu sanjate

Istina je da ne možete sebe da naterate da budete srećni, ali ako je vaše srce otvoreno, ako činite dobra dela i gledate sa pozitivnoim duhom na život, sreća će sigurno pokucati na vaša vrata. Možda vam se sada čini da se planovi ne odvijaju onako kako ste zamislili, da je ono što želite daleko, ali sreća ume da vas iznenadi onda kada se najmanje nadate.

Kako biste ubrzali taj proces, važno je da osvestite koliko postoji divnih stvari zbog kojih treba da budete srećni i zahvalni, baš u ovom trenutku dok čitate ove redove. Kada naučite da budete srećni sada i ovde, postanete svesni svakog daha i izdaha, sekunde, osećaja - sreća će zajedno sa vama koračati kroz sve puteve života.

Izvor: Sensa