Mnogi ljudi porede život sa rolerkosterom - nekada ste na vrhu, a nekada imate osećaj da ste dotakli dno. Kao što se u prirodi smenjuju dan i noć, godišnja doba, svetlo i tama, tako se i u životu menjaju stvari brzo. Kada dođu teški dani i pojave se izazovi, ono čega treba da se prisetimo jeste da smo imali već puno takvih dana, ali da je većina prošla i da smo nastavili dalje.

Takođe, kada se u životu pojavi sreća, ne treba da zaboravimo na lekcije koje smo učili u teškim danima, kao i na zahvalnost za sitnice. Jer kao što loši dani mogu postati dobri, tako se na životnom putu mogu pojaviti i neke nove prepreke.

Baš o tome govori i jedna prićča sveštenika Oca Gojka Perovića koju mnogi dele na društvenim mrežama:

"Jedan čovek se žalio svešteniku i rekao: "Oče, bolesni smo, ništa nam ne ide, nemamo posla, nikakva je situacija kući... kad će biti bolje?" Sveštenik mu je rekao napiši na jedan papir "PROĆI ĆE" i zakači na vrata. Da svaki dan kada ustane gleda papir i da se podseti da će proći. Posle godinu dana čovek je dođao kod sveštenika i rekao mu: Hvala Bogu svi smo zdravo, zaposlili smo se, imamo novca, odlično nam je itd. Sveštenik je rekao odličlno, samo ono ne skidaj sa vrata."

Svedoci smo da se u životu sve menja i prolazi, ali je važno da ostanemo pozitivni, da čak i u danima kada mislimo da je sve naopako, treba da sačuvamo optimizam. Proći će dobri i loši dani, ali je važno da mi u srcu očuvamo ljubav, veru i nadu - misiju da smo u tom trenutku života baš tamo gde treba da budemo.

Izvor: Sensa