Sofija Loren, jedna od najpoznatijih italijanskih glumica, osim što je plenila lepotom, opsvajala je svojim talentom, ali i životnim mudrostima koje joj je donelo iskustvo. Sada Sofija Loren ima 88 godina, a njeni citati mnogima služe kao inspiracija.

Mnogi su glumicu posmatrali isključivo kroz lepotu i fizički izgled, a ona je govorila: "Biti lep nikada ne može da škodi, ali morate imati više. Morate da blistate, morate da budete zabavni, morate da naterate svoj mozak da radi ako ga imate. Ako možete da naučite da koristite svoj um kao što koristite i svoj puder, zaista ćete biti lepši."

Život svakoga od nas sastoji se od uspona i padova, pa je tako i život Sofije Loren bio rolerkoster. Odrasla je u siromašnoj i mnogočlanoj porodici sa kojom je živela u malom stanu u Italiji. karijeru je započela sa malim ulogama, izazovima, ali kasnije su stizale sve vežće i važnije uloge. Imala je dva spontana pobačaja, ali je uspela da se izbori za potomstvo i dobije dvoje dece. Danas je, kako tvrdi, zadovoljna žena koja ima 88 godina, a sledeću njenu životnuporuku mogu mnogi da iskoriste kao inspiraciju:

"Kada sam verovao u svoj gubitak, pobedio sam. Kad su mi ljudi bili najpotrebniji, napustili su me. Kada sam naučio da osušim suze, našao sam rame za plakanje. Kada sam ovladao veštinom mržnje, neko je počeo da me voli svim srcem i satima čekao zoru kada sam zaspao sa izlaskom Sunca. Bez obzira šta planirate, nikada nećete znati šta je život planirao za vas. Uspeh vas uvodi u svet. Ali neuspeh vam predstavlja svet. Uvek budi srećan. Često kada izgubimo nadu i pomislimo da je ovo kraj, Bog se osmehne odozgo i kaže: "Opusti se draga, ovo je samo skretanje, a ne kraj". - rekla je Sofija Loren.

Kada se suočimo sa životnimpreprekama, važno je da razmislimo i osvestimo da smo možda na raskrsniciživota. Iako delujke izazovno, možda nas baš ta raskrsnica vodi u bolje sutra.

Izvor: Sensa