Većina nas mašta o susretu sa srodnom dušom, ali stavrnost nas često iznenadi i pokaže da se neke stvari u životu ne odigravaju u istom ritmu kao naši snovi. Često se dešava da naše srodne duše nađemo u najčudnijim okolnostima.

Maštamo kako ćemo srodnu dušu upoznati iznenada, na nekom divnom mestu, u pravom trenutku. Međutim, neki ljudi su stvoreni jedno za drugo, ali se pronađu kada nisu dovoljno spremni, upoznaju sropodnu dušu koja je već u odnosu sa nekom osobom, žive u drugim gradovima ili zemljama, imaju otežane životne okolnosti...

Ovo je veoma teško prihvatiti - našlis te svoju srodnu dušu, ali iz nekog razloga ne možete da budete zajedno. Šta učiniti u takvoj situaciji?

Pravo rešenje jeste da se fokusirate na sebe i radite na ličnom razvoju. Možda nećemo uvek imati srećnu vezu sa našim srodnim dušama. Možda su u našim životima na kratko i na način na koji nismo očekivali da će biti.

Kada ih upoznate, možda ćete shvatiti da nije vreme da ova veza cveta i to će vam to pomoći da sazrete. Ako je suđeno da se to dogodi, onda ćete vas dvoje pronaći put jedno ka drugom nakon rada na sebi.

Tamo gde ima volje, postoji i način. To će se dogoditi kada vas dvoje budete spremni za odnos, kada se zajedno i zasebno razvijete, kada se srce napokon potpuno otvori. Možda će vam u početku biti teško, ali kada se sve uskladi i pojavi se pravo vreme - ono što želite može se lako ostvariti.

I kada se spojite, ova veza neće uvek ići glatko. Morate biti potpuno spremni da se trudite, razvijate međusobno svoj odnos kako bi on cvetao i razvijao se svakodnevno.

Takav neverovatan ishod će se pojaviti samo ako naučite da volite sebe i razvijete se u odgovorno i razumevajuće ljudsko biće. Možda ćete pre veze sa srodnom dušom imati i veze koje su vas razočarale, ljubavne promašaje, ali na kraju ćete shavtiti da su se i one dogodile sa nekim razlogom, da su vam donele važne lekcije.

Rad na sebi je važan, razvijanje ljubavi u svim segmentima vas vodi do srodne duše. I ako na tom putu ponekad padnete, nije sve onako kako ste isplanirali, ne očajavajte. Jer bitno je samo putovanje koje nas uči i kreira, a sam cilj je plod svega što smo prošli.

Izvor: Sensa