Iako često nežne poput latica cveta, žene mogu biti i snažne i uzemljene poput korena hrasta. Svaka žena ima posebnu snagu, nosi određene terete, ali je spremna da se sa njima suoči. Spremna je i da nakon prepreka otrese prašinu, zaceli rane i raširi krila kako bi osvojila nove dimenzije života.

Otkrivamo kojih 8 karakteristika imaju snažne, nezavisne i moćne žene:

1. Ona preuzima 100% odgovornost za svoje životne okolnosti. Ona nikoga ne krivi za to ko je i gde je. Ona preuzima punu odgovornost za svoju sreću, svoje veze, karijeru i zdravlje. Provodi 0% svog vremena žaleći se. Čim shvati da postoji problem, nastavlja da ga rešava.

2. Zahvalna je na svakoj sitnici, ali ne shvata sve previše ozbiljno. Ona ništa i nikoga ne uzima zdravo za gotovo. Često je zadivljuje lepota prirode ili fascinantni razgovor, u principu zna da uživa u malim stvarima. Istovremeno, ona život ne shvata previše ozbiljno. Ona shvata da je sve ovo jedno veliko putovanje, to joj daje priliku da bude bezbrižna čak i u stresnim okolnostima.

3. Ima jasnu viziju za svoj život. Svakodnevno preduzima odlučne akcije u svim oblastima svog života. Ona ne dozvoljava da je neko spreči da ostvari svoj cilj, ne ubija vreme ili ne čeka da neki muškarac da smisao njenom životu.

4. Vodi računa o svom duhovnom, psihičkom i fizičkom zdravlju. Ima svoje dnevne rutine koje blagotovrno deluju na svenjeno zdravlje, duhovnost i raspoloženje. Zna kako da postavi prioritete i da se posveti onome što joj je važno.

5. Brani svoje vrednosti, zahteva poštovanje prema sebi. Ona zna da je ono što govori važno i vredno, ali je spremna da sasluša drugi. Ali, ako neko pokuša da menja njene vrednosti ili da ih vređa, zalagaće se za sebe i svoj stav do kraja.

6. Ne nastoji da ugodi svima, niti teži tome da prvo što ljudi primete kod nje je njen izgled. Ona sebe ceni više od izgleda. Više voli da se fokusira na to ko ona zaista jeste i šta radi.

7. Mentalno jake žene vide čašu kao polupunu, a ne polupraznu. Trudi se da ponese sa sobom dobre vibracije gde god da ide. Možda nije uvek moguće u svakom trenutku pokazati optimizam i pozitivnost, ali je važno da zadržite način razmišljanja o rastu i razvoju. Naš pozitivan duh u velikoj meri može da utiče na naše raspoloženje i raspoloženja drugih.

8. Ona se divi drugim ženama. Iskreno ceni, divi se i hvali druge žene. Nikada ne zavidi na tuđim uspesima i priznaje da je svačiji životni put individualan. Stalno je inspirisana drugim ženama koje rade velike stvari.

Izvor: Sensa