Mačke kroz određeno ponašanje, poput treptaja oka ili masiranja šapicama, pokazuju svojim vlasnicima ljubav i naklonost. Ali, kako vi da joj uzvratite? Kako da pokažete mački da vam je stalno i da vas ona razume?

Evo na kojih 6 načina možete pokazati mački da je volite:

1. Specijalna masaža - Priuštite svom ljubimcu posebnu masažu. Dok se mazite, malo masirajte mačku i obratite posebnu pažnju na one delove tela gde ljubimac najglasnije prede.

2. Učenje trikova - Možda mislite da će učenje mački dosaditi, ali ljubimac rado sarađuje s vama! Na taj način joj pružate zabavno mentalno zanimanje, a istovremeno jačate svoju vezu.

3. Komunikacija - Kako se osećate kada nekome želite nešto da kažete, a ta osoba vas ignoriše? Pokažite svojoj mački da je volite slušajući je. Naučite da razumete šta vam mačka govori svojim mjaukom, repom, ušima i drugim signalima.

4. Negujte je - Da li ste znali da mačke provode otprilike polovinu svojih budnih sati umivajući se i negujući se? Pomozite joj tako što ćete je obrisati ili ćete joj četkati dlaku. Ovo će joj olakšati rad i istovremeno vas povezati sa vašim ljubimcem.

5. Ukusne poslastice - Odličan način da svojoj mački pružite malo maženja i date joj do znanja da je volite. Pronađite poslasticu koju vaša mačka najviše voli i s vremena na vreme ponudite je svom ljubimcu.

6. Igra - Kroz igru ojačajte vezu sa svojom mačkom i ponudite joj zabavnu aktivnost. Postoji li bolji način da pokažete ljubav svom ljubimcu? Otkrijte igru koju vaša mačka voli i u kojoj uživa.

Izvor: Sensa