Mačke su izuzetna stvorenja, inspirišu nas svojom fleksibilnošću, nezavisnošću, gracioznošću, smirenošću i lepotom. U Egiptu su nekad mačke smatrali životinjama zaštitnicima, a istina je da su one divne životinje od kojih možemo puno naučiti. Mačke su nezavisne, slobodne i emocionalno nezavisne. Vrlo su instiktivne, uvek slušaju svoju intuiciju, a najvažnija lekcija koju možemo od nje naučiti jeste da volimo sebe. Jedna od najneobičnijih i najnežnijih stvari u vezi sa mačkama jeste predenje.

Kada mazimo mačku možemo odmah osetiti kako nas stres napušta. Maženje sa mačkom je nešto najnežnije i odmah budi osećaj unutrašnjeg mira, sreće i ljubavi. Mačke predu na frekvenciji od 20 do 140 Hz, što može imati lekovito dejstvo na ljudski organizam i emocije. Vibracije tokom predenja pomažu da smanjite stres i nervozu, a postoje tvrdnje da mogu pomoći kod dispneje, odnosno kod otežanog disanja.

Istraživanja pokazuju da vlasnici mačaka imaju 40% manji rizik od srčanih udara, a predenje pozitivno deluje i na krvni pritisak, zdravlje kostiju i blagotvorno je za mišiće. Pomaže da se oslobodite opsesivnih i negativnih misli. Predenje mačke se često naziva i najnežnija meditacija, pa vas može potpuno opustiti i obnoviti dobru energiju.

Kada mačka počne da prede dok je mazite, to znači da ona pozitivno reaguje na vašu energiju. Zatvorite oči i slušajte frekvenciju koju mašta produkuje dok prede, kroz par minuta trebalo bi da se osetite rasterećenije i mirnije.

Izvor: Sensa