Trenuci koje provodimo zaljubljujući se i uživajući u vezi pozitivno utiču na naše opšte blagostanje. Ipak, postoje veze koje izazivaju loše vibracije, koje nepovoljno utiču na samopouzdanje i završavaju se, mnoge kao toksične ljubavi. Nakon raznih iskustva mogu se pojaviti strahovi u ljubavi, a isti ti strahovi mogu predstavljati blokadu ka srećnoj romantičnoj vezi.

Ako želite da shvatite šta vaša podsvesna anksioznost izaziva u romantičnim vezama, možete da uradite ovaj kratak test ličnosti. Za početak, pogledajte sliku i ofgovorite šta prvo vidite na njoj. Ako ste videli...

1. Osoba koja nosi ogrtač
Sanjate da uspostavite snažnu vezu sa tom jednom osobom, a istovremeno ste prestravljeni koliko bi vas to ostavilo ranjivim ako ta osoba konačno stigne. Vi dobro znate da da biste imali trajnu vezu, morate dozvoliti toj osobi da vas vidi onakvim kakvi zaista jeste, ali koliko god to imalo smisla, to je zaista strašno razmotriti. Ako ste prvo videli osobu koja nosi ogrtač kada ste pogledali ovu sliku, plaši vas mogućnost da neko drugi poznaje vas potpuno, autentično. Vaši strahovi ne moraju da vas sprečavaju da pronađete ljubav koja traje zauvek. Imajte na umu da je prirodan način na koji pristupate životu tako što ćete delovati u potpunosti u odbrambenoj zoni, obavestite tu osobu o tome i prilagodite se tome gde idete. Svesnost je ključ.

2. Lice
Nije da ste sebična osoba. Navikli ste da radite tačno ono što želite, tačno kada i kako želite. Tajna stvar koja vas plaši u vezi je vaš strah da se od vas očekuje da smatrate potrebe vašeg partnera iznad svojih. Međutim, ako vam je važno da ste u jakoj vezi sa nekim, moraćete da malo poradite na razvoju svoje emocionalne inteligencije i zrelosti. Naravno, briga o sebi je važna, ali to i dalje možete učiniti, uzimajući u obzir i potrebe ove jednako fantastične osobe koju volite.

3. Drvo
Da biste bili u odličnoj vezi sa nekim, često se zapitate da li morate da budete sa njim sve vreme? Jer, ako je tako, niste raspoloženi. Uzrok vaše anksioznosti u odnosima je pitanje da li ćete i dalje imati dovoljno vremena da provedete sami. Ako se zaljubite u nekoga ko vas razume i zaista želi da bude sa vama, razumeće vašu potrebu da se osamite. Ne dozvolite da vas besmislena pitanja "šta ako" spreče da se uspostavite ljubavnu vezu koja zaista može da se razvija.

4. Mesec
Za neke ljude početak veze je samo nada, novi početak i budućnost, šta god sve to značilo za njih. Za vas, međutim, početak veze vas opterećuje brigama, dok razmišljate o tome koliko će vas to povrediti kada se neizbežno završi. Očajnički želite da volite i da budete voljeni, ali teško vam je da poverujete u to. Vaš strah da će vam srce biti slomljeno izvan svake nade za popravku je ono što vas plaši u vezi. Ne dozvolite da vas briga o tome šta bi se moglo dogoditi spreči da tražite ljubav kakvu zaslužujete. Sve priče imaju početak, sredinu i kraj, ali to ne znači da nisu vredne pričanja.

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO:

Kako da operete kosu da bi duže bila čista TikTok/ audreyvictoria_