Kada se odlučimo da nešto uradimo, bolje je još nekoliko puta "premotati" tok događaja u glavi. Možda vam se čini da je nemoguće da uvek razmislite pre nego što delujete, ali ova praksa može učiniti da svemu pristupate mudrije.

Na primer, kada ste u raspravi sa partnerom, većina parova počinje da spominje reči poput "rastanka" i "raskida", a da to uopšte ne misli, a tako povređuje drugu osobu. I pre nego što bude prekasno, bolje je ponovo razmisliti o tome da li zaista želite rastanak, znajući kako će vam se ovaj bumerang vratiti. Možda ipak vredi pre izgovorenih reči razmotriti posledice?

U svakoj životnoj situaciji potrebno je da se zaustavite, udahnete i pažljivo razmislite šta bi moglo da se dogodi nakon reči koje kažete, korake koje napravite i odluka koje donesete.

Postoji jedna važna kineskaizreka koju bi svako od nas trebao da zapamti i čuva u svom srcu. Kinezi je se, inače, vrlo često sete kada žele da donesu odluku. Možda su zato tako mirni, odmereni, sabrani i promišljeni, a izreka glasi:

"Bacajući bumerang akcija, razmislite unapred kako ćete uhvatiti bumerang posledica!"

Ono što će se naknadno srušiti na vas nakon učinjenog je već u potpunosti vaša krivica. I neće biti povratka na urađeno. Zato razmislite još jednom da li ovo radite i da li sve ide kako treba da biste izbegli bumerange koje ne želite.

Izvor: Sensa