Šeron Stoun postala je poznata posle 30, a posle toga su se nizale uloge, uspesi i nagrade, postala je najbolja glumica i jedna od najpoželjnija žena svih vremena. Magazin People uvrstio je Šeron na listu 50 najlepših ljudi na svetu, Britansko carstvo joj je dalo 77. mesto na rang listi najseksepilnijih zvezda veka, a njena glumačka karijera je brilijantna.

Istina je ipak da u njenom životu nije išlo sve tako glatko. Uprkos uspesima, glumica se suočavala sa brojnim životnim izazovima, kada je reč o zdravlju i bračnim odnosima. O tome je više puta govorila u javnosti, a neki od njenih citata mogu vam dati snagu i inspiraciju da uvek budete spremni da nastavite dalje:

  1. "Nisam imala sreće sa najvažnijim stvarima u životu. Nisam imala sreće sa zdravljem i nisam imala sreće sa brakom, ali sam se sabrala i odlučila da idem dalje."
  2. "2001. godine imala sam teško krvarenje u mozgu, tako da mi je dobro poznata alternativa smirivanju starenja. Krv je ulazila u mozak devet dana. Procenat preživelih posle onoga što sam ja pretrpeo je veoma mali. Zatim sam dve godine ponovo učila da hodam, pričam i čitam. Posle toga, svaki razgovor o borama mi se čini smešnim."
  3. "Na zemlji nikada neće biti potpunog mira i spokoja. Ali oni mogu postojati u vašoj glavi."
  4. "U SAD ima 400.000 farbanih plavuša sa istim nosovima, istim ogromnim usnama, preoblikovanim obrazima i snežno belim zubima. Da li ih neko smatra privlačnim?"
  5. "Do svoje 58 godine shvatila sam da lepota dolazi iznutra. Da biste bili lepi, morate da radite ono što želite i to svaki dan. Volim da plešem do iznemoglosti."
  6. "U prvoj polovini vašeg života, vaše lice je ono sa čime ste rođeni. Drugo poluvreme je ono što zaslužujete."
  7. "Zaista lepa žena je uvek ljubazna prema drugim ženama i ljudima uopšte. Ona ne prihvata rivalstvo, spletke i podlost."

Sa 58 godina, Šeron Stoun je doktorirala na istom univerzitetu koji je napustila u mladosti. Ono što mnogi ne znaju jeste da je glumici izmeren IQ 154.

(Sensa)