Ljudski um je složena oblast, koja često sadrži skrivene misli, emocije i želje koje oblikuju naše ponašanje i odluke. Psihogeometrija, fascinantan koncept, istražuje odnos između geometrijskih oblika i podsvesnoguma. Izborom figure u psihogeometrijskom testu, možemo dobiti ključ za razotkrivanje naših najdubljih misli, osećanja i težnji.

Psihogeometrija je psihološki alat koji koristi moć geometrijskih oblika za analizu ljudske psihe. Veruje se da svaka geometrijska figura, sa svojim jedinstvenim oblikom i atributima, odražava različite aspekte naše ličnosti i emocija.

Da biste krenuli na ovo putovanje samootkrivanja, odvojite trenutak i pogledajte sledećih 6 geometrijskih oblika. Pažljivo ih posmatrajte i izaberite onu koja vam se najviše sviđa.

Figura 1

Razmislite o svojim sledećim koracima. Situacija u kojoj se nalazite zahteva akciju sa vaše strane. Možda se zbog negativnog iskustva povlačite u sebe, plašeći se da kažete šta mislite. Ali verujte da će sve biti dobro i u skladu sa vašom dušom. Sledeći korak bi trebalo da vas dovede do rešenja pitanja o kome ste dugo razmišljali, kao da ste na raskrsnici, treba da izaberete put kuda ćete ići. S druge strane, nemojte se osećati kao da ste gubili vreme tako što ste se "zaglavili" na ovoj raskrsnici. Ovo vreme je bilo dragoceno. Stekli ste važno iskustvo. Vreme je da slušate svoje srce, uprkos vašim strahovima i sumnjama. Šta vam intuicija govori u ovom trenutku. Možda ćete u početku sumnjati, odvojiti vreme, razmisliti nekoliko dana i doneti pravu odluku. Međutim, postajaćete sve sigurniji kako budete potpuno svesni svoje odluke i sve sumnje će nestati.

Figura 2

Čini se kao da je vaš svet nedavno stao. Situacija sa kojom se suočavate izaziva veliki stres. Stoga vam vaša podsvest daje nagoveštaj i predlaže da nađete vremena za opuštanje. Priuštite sebi pažnju i nežnost, potrebna vam je. Ako vas neko zamoli za uslugu u narednim danima, a niste spremni, nemojte se plašiti da kažete ne. Vaša vrednost se od ovoga neće smanjiti, već će se podići na viši nivo zbog činjenice da sami izaberete u ovoj situaciji. Ovo pokazuje da cenite sebe i svoju energiju, tako da će i oni oko vas to ceniti. Ne plašite se delegiranja odgovornosti na druge i verujte im. Oni to zaista mogu.

Figura 3

Odavno ste dostigli ličnost o kojoj ste sanjali. Samo vaša samokritičnost i sumnje pokazuju vam iskrivljenu stvarnost. Iza svega stoji izvesna nesklonost sebi. Zapitajte se koju stranu sebe ne možete zauzeti? Šta vam se ne sviđa kod sebe? Napišite svoj odgovor na parčetu papira. Takođe, sada zapišite svoje pozitivne kvalitete i osobine. Osvestite šta imate dobro u sebi što možete da iskorsitite.

Figura 4

Život ima divnu sposobnost da nas iznenadi, pružajući nova iskustva neverovatnom brzinom kada ih najmanje očekujemo. Usred vrtloga promena čeka vas prijatno iznenađenje, a sa njim i nalet energije koji će vas obnoviti. Prigrlite ove promene sa entuzijazmom jer one imaju potencijal da transformišu vaš život na načine koje nikada niste zamislili. Prirodno je osećati strah od budućnosti, ali budite sigurni da je strah pogrešno postavljen. Predstojeće putovanje je puno mogućnosti i možete naći opcije koje su vam potrebne da se elegantno krećete kroz ove promene. Zato, odvojite trenutak da uživate u sadašnjosti, da negujete iznenađenja koja vam život sprema. Ostavite brige po strani.

Figura 5

U dnu vašeg srca leži neodoljivi šarm, san ili cilj koji vas mami nepokolebljivom snagom. Međutim, senke straha ostaju, izazivajući sumnje i nesigurnosti koje vas sprečavaju da napravite taj hrabar skok. To može biti želja za promenom, strastvena želja za nečim značajnim ili želja da se povežete sa nekim posebnim. Šta god da je, znajte da ako vaše srce šapuće svoju želju, spremni ste za transformaciju koju obećava.

Prirodno je biti zabrinut, verovati da vam nedostaje snage, resursa ili znanja da krenete na ovo putovanje. Ali istina je da je sama želja pokretačka snaga koja podstiče vašu volju. Svako očekivanje, svaki izgovor i svako kašnjenje koje imate samo je manifestacija straha koji pokušava da uguši vaš rast.

Oslobodite se ovih strahova, iskočite iz njihovih okvira. Prigrlite nepoznato, jer tu se zaista krije magija života. Tajming nikada neće biti savršen i uslovi nikada neće ispasti baš onako kako želite. Čekanje na ovaj neuhvatljivi trenutak samo će vas zarobiti strahom od budućnosti. Umesto toga, počnite odmah!

Figura 6

Možda su vas u poslednje vreme savladali tuga i nesigurnost. Da biste otvorili nova vrata morate zatvoriti stara. Čak i drastične promene i pad su značajan deo naših života. Provedite naredne dane u miru i tišini. Uskoro ćete videti da će sve biti rešeno na veoma pozitivan način. Priznajete sebi da je ova situacija bila od velike koristi za lični rast i sreću! Smenjivanje perioda tuge i kratkih doživljaja sreće uči na na koji način život funkcioniše. Posle oluje sledi duga i sunčani dani... Ne gubita nadu nikada!

(Sensa)