Džungla je mesto neverovatne raznolikosti, koje rezonuje sa vibracijama života u svim njegovim oblicima. Kao i naš identitet, to je složen i fascinantan ekosistem koji simbolizuje mnogostrukost života i međusobnu povezanost svih stvari.

Ovaj test ličnosti će vam pomoći da otkrijete skrivene aspekte vaše ličnosti kroz prizmu prirode i njenih stanovnika. Pred vama su četiri životinje, izaberite jednu od njih i pročitajte šta to o vama govori.

1. Ptica

Ptica simbolizuju nadu, slobodu i nove početke. Ako se vaša pažnja zaustavila na ovoj slici, onda se osećate previše pod teretom odgovornosti. Vaš izbor vam daje nadu i podseća vas da postoji granica za sve.

Možete da tolerišete mnogo toga u životu, imate veoma dobru sposobnost da rešavate probleme, ali ne možete da preuzmete ulogu podređenog. Ne volite da primate naređenja i pre svega ne snosite odgovornost koja podrazumeva obaveze.

Želite da se uvek osećate slobodnim. Ako ćete raditi ono što volite, ali vam je neko drugi to naložio, vaš pristup se potpuno menja i na kraju to sabotirate! Živimo u veoma složenom društvu u kome svi činimo ustupke. Posebno vam je teško popustiti, jer to izaziva frustraciju i loš osećaj.

2. Žaba

Žabe simbolizuju transformaciju, plodnost i obnovu. Podseća nas da moramo biti otvoreni za transformaciju i mirno prihvatiti promene koje nam život donosi.

Ako je prva stvar koja vam je privukla pažnju bila žaba, to ukazuje da je vaš glavni problem prilagođavanje novim situacijama ili izazovima.

Žabe se često povezuju sa lečenjem emocionalnih rana i pomaganjem ljudima da prebrode teška vremena. Postoje mnoge pukotine u vašoj afektivnoj sferi kojih niste u potpunosti svesni. U vašoj prošlosti postoje nedovršeni poslovi i nerešeni problemi sa kojima zaista ne želite da se bavite.

Žabe nas podstiču da pogledamo u sebe, verujemo svojim instinktima i pronađemo ravnotežu usred promena. Naučite da prevaziđete životna previranja sa milošću i otpornošću.

Žirafa

Žirafe, kao najviše životinje na svetu, imaju jedinstven pogled na svet. Simbolično, oni simbolizuju sposobnost da se stvari sagledaju iz drugačije perspektive, dostignu viši nivo razumevanja i da se kroz svoj uvid donose bolje odluke.

Žirafa takođe pokazuje značenje napora: želju za prevazilaženjem poteškoća uz održavanje ravnoteže. Neizvesnost i nedostatak emocionalne stabilnosti čine vas neadekvatnom osobom koja ne ispunjava "vaša očekivanja".

Još jedan element povezan sa ovom životinjom je vizija: zbog svoje visine, žirafe imaju jedinstvenu tačku gledišta, a to je sposobnost da vide izvan horizonta i širi pogled na život.

U vašem slučaju projektujete sebe u anksioznost za budućnost i opterećujete se preteranim brigama o kojima treba razmišljati u ovom trenutku, ostavljajući po strani brigu o rezultatu.

Lav

Lav simbolizuje snagu, hrabrost, vođstvo, asertivnost i ličnu moć. Želite da preuzmete kontrolu nad svojim životom i sa samopouzdanjem se suočite sa svakim izazovom.

Ako je vaš fokus bio na lavu, fokus je na osećaju da ste opterećeni. Osećate se preplavljeni događajima i problemima, ne vidite način da se nosite sa njima. Često se osećate pasivno, inertno i umorno. Svakodnevni život vas zaokuplja, kao i sve obaveze i praktične stvari koje morate da uradite.

Da biste krenuli napred, morate shvatiti da ne bi sva težina onoga što se dešava trebalo pasti na vaša ramena. Dozvolite sebi da živite mirnije i pokušajte da ne brinete previše o svemu. Nije život taj koji vas nije potčinio svojoj volji – vi ste ti koji odustajete i dopuštate događajima da vas preuzmu.

Odvojite vreme za sebe da se konačno oslobodite tog dugogodišnjeg osećaja ugnjetavanja.

(Yumama)