Ukoliko vam je danas padalo na pamet kupanje u nekoj ledenoj rečici, imamo jedan predlog za vas. U blizini Arilja nalazi se nekoliko antistres mesta i nekoliko najlepših rečnih plaža u Srbiji, na reci Rzav- a voda ove reke važi za najčistiju reku u Srbiji i može da se zahvati i pije iz korita.

Reka Rzav nastaje od reke Jamčice i Presečke reke, a njen kanjon je fascinanatan gotovo kao i kanjon Tare. Tok Velikog Rzava dug je nešto više od 60 kilometara i kod Višegrada se uliva u Drinu

Neposredno pre Arilja na reci postoji nekoliko rečnih plaža, koje su kada temperatura pređe 30 podeok jednostavno – spas. Hladna voda, šuma, priroda, zvuk reke... Toga setimo svaki puta kada stigne leto.

Plaža koja se zove Bosa noga je uređena, ima plažni bar i sportske terene, tu su zatim plaže Žuta stena, Sonjine čari, a u šumici između dve stene nalazi Urjak.

Sa leve i desne strane reke Rzav nalaze se stene - jedna je Uroševa, druga je Jankova, a meštani su nazive ove dve stene spojili u Urjak – tako je nastala plaža ušuškana u šumici, koja izgleda kao da je ispala iz bajke.

Ovu kamenitu plažu rado posećuju ljudi koji vole adrenalin, jer se na njoj se nalazi i stena sa kojih može da se skače u vodu.

BONUS VIDEO:

VODOPAD NA ORAHOVŠTICI - PRELIJEP IZLET NADOMAK VIRPAZARA  MONDO/Teodora Orlandić

 Sensa/Z.A.