U narednom periodu kad češće pripremamo mahunarke i izdašna jela koja nas greju nemojmo zaboraviti i začin koji savršeno upotpunjuje njihov ukus: lovorov list.
On se od davnina koristio kao začin, ali i kao lek zbog svog antiseptičkog i protivupalnog dejstva. Bogat je vitaminima iz B grupe koji pozitivno deluju na metabolizam i hormonski status.
Lovor sadrži i brojne minerale: kalijum, bakar, kalcijum, selen, gvožđe, magnezijum i cink. U periodima kada vladaju jesenje viroze i čest je kašalj ovaj začin može biti od velike pomoći.
Sitno iseckajte tri lovorova lista, prelijte sa 2,5 decilitra vode i kuvajte desetak minuta. Skinite sa vatre i držite još desetak minuta poklopljeno i procedite. Dodajte supenu kašiku soka od limuna i dve kašike meda.
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!