Sastojci:

  • 2 kg muskatne bundeve
  • 125 g mladog luka
  • 400 ml nezaslađenog kokosovog mleka
  • 600 ml soka od narandže
  • vezica svežeg korijandera
  • 50 g sveže izrendanog đumbira
  • prstohvat naseckanog čilija
  • sok i izrendana korica jedne limete
  • izrendanog muskatnog oraščića prema želji
  • 40 g tostiranog susama
  • prstohvat soli
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 l bujona od povrća

Postupak:

Meso bundeve isecite na kockice. Kuvajte na laganoj vatri u kokosovom mleku, soku od narandže i bujonu od povrća dok bundeva ne omekša. Izmiksajte sve u kašu i, ako vam je kaša pregusta, razredite je s malo vode. U čorbu dodajte đumbir, čili, sok i koricu limete. Začinite solju i muskatnim oraščićem. Dodajte mladi luk, kuvajte još dva minuta. Pre posluživanja pospite paprikom i ukrasite listovima korijandera i susamom.