Sastojci:
- 2 kg muskatne bundeve
- 125 g mladog luka
- 400 ml nezaslađenog kokosovog mleka
- 600 ml soka od narandže
- vezica svežeg korijandera
- 50 g sveže izrendanog đumbira
- prstohvat naseckanog čilija
- sok i izrendana korica jedne limete
- izrendanog muskatnog oraščića prema želji
- 40 g tostiranog susama
- prstohvat soli
- kašičica slatke mlevene paprike
- 1 l bujona od povrća
Postupak:
Meso bundeve isecite na kockice. Kuvajte na laganoj vatri u kokosovom mleku, soku od narandže i bujonu od povrća dok bundeva ne omekša. Izmiksajte sve u kašu i, ako vam je kaša pregusta, razredite je s malo vode. U čorbu dodajte đumbir, čili, sok i koricu limete. Začinite solju i muskatnim oraščićem. Dodajte mladi luk, kuvajte još dva minuta. Pre posluživanja pospite paprikom i ukrasite listovima korijandera i susamom.