Za 1 osobu potrebno je:

  • 2 cvekle
  • 3 manje šargarepe
  • 1 velika pomorandža
  • 1 jabuka
  • šaka klica
  • 1 kašika ulja od lana
  • vode po potrebi

Cvekle i jabuku oljuštite i isecite na manje komade. Šargarepu iseckajte. Iscedite sok narandže. Operite klice.

Stavite u blender pripremljene sastojke, prelijte sokom pomorandže i lanenim uljem, pa dodajte vode do nivoa seckanog voća i povrća. Ako nemate blender, možete koristiti i štapni mikser. Izmiksajte dok se svi sastojci sasvim ne usitne. Dobićete kašasti sok.

Sipajte sok u čašu. Ukrasite s malo klica. Uvek je preporučljivo da u sokove i kašice od voća i povrća dodate malo ulja, semenki ili orašastih plodova, jer se neki vitamini (A, D, E, K) mogu apsorbovati u organizam samo uz prisutnost ulja.

Ovaj sok je idealan kao jutarnji napitak, imaćete energije za ceo dan! Ako imate sokovnik, možete napraviti i ređi sok, ali u kašastom soku ima mnogo vlakana dobrih za probavu, pa najčešće pripremam sokove na ovakav način.