Sastojci:

  • 10g agar-agara
  • 2 šolje kokosovog mleka
  • malo ekstrakta vanile
  • 3-4 kašike smeđeg šećera od šećerne trske
  • 1 kašike vode
  • 3 kašike kokosa
  • prstohvat soli

Opciono:

Možete napraviti i pire od bobičastog voća, a sastojci su sledeći:

  • šolja jagoda (borovnica, kupina ili malina)
  • šećer po želji
  • sok od jednog limuna

Priprema:

U šerpicu sipajte kokosovo mleko, šećer, vanilu i so. Mešajte 5 minuta na srednjoj vatri. Pomešajte agar-agar sa kašikom vode, povećajte malo vatru i ubacite agar-agar. Mešajte još 2 minuta. Odmah sipajte mešavinu u modle ili zdelice. Stavite u frižider i vaš dezert će biti gotov kroz četiri sata.

Ako želite da napravite pire od voća, prvo operite jagode (ili bilo koje bobičasto voće za koje ste se opredelili), iseckajte, pospite šećerom i sačekajte 10 minuta. Stavite na laganu vatru, dodajte limunov sok, kuvajte 3-4 minuta. Kada sklonite sa šporeta, pire izmiksajte štapnim mikserom. Na ohlađenu panakotu, stavite pire po želji i ukrasite voćem.

Izvor: Zdrav život