Sastojci:
- 10g agar-agara
- 2 šolje kokosovog mleka
- malo ekstrakta vanile
- 3-4 kašike smeđeg šećera od šećerne trske
- 1 kašike vode
- 3 kašike kokosa
- prstohvat soli
Opciono:
Možete napraviti i pire od bobičastog voća, a sastojci su sledeći:
- šolja jagoda (borovnica, kupina ili malina)
- šećer po želji
- sok od jednog limuna
Priprema:
U šerpicu sipajte kokosovo mleko, šećer, vanilu i so. Mešajte 5 minuta na srednjoj vatri. Pomešajte agar-agar sa kašikom vode, povećajte malo vatru i ubacite agar-agar. Mešajte još 2 minuta. Odmah sipajte mešavinu u modle ili zdelice. Stavite u frižider i vaš dezert će biti gotov kroz četiri sata.
Ako želite da napravite pire od voća, prvo operite jagode (ili bilo koje bobičasto voće za koje ste se opredelili), iseckajte, pospite šećerom i sačekajte 10 minuta. Stavite na laganu vatru, dodajte limunov sok, kuvajte 3-4 minuta. Kada sklonite sa šporeta, pire izmiksajte štapnim mikserom. Na ohlađenu panakotu, stavite pire po želji i ukrasite voćem.
Izvor: Zdrav život
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!