Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk, iseckan
- 2 šargarepe
- 2 stabljike celera
- 1 glavica belog luka
- 500g zelenog ili smeđeg sočiva
- 1 litar vode
- 3 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašika paste od paradajza
- 1 kašika sušenog origana
- 2 lista lovora
- himalajska so
- mleveni biber
Priprema:
Najpre razdvojite glavicu belog luka na čenove, oljuštite ih i propržite na malo ulja. Potom u velikom loncu na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Dodajte isečeni crni luk, šargarepe i celer, pa krčkajte 8-10 minuta, odnosno, dok luk ne postane mekan i providan. Dodajte proprženi beli luk, sočivo, vodu, vinsko sirće, pastu od paradajza, lovor, so i biber. Zagrejte sve dok ne počne da vri, onda smanjite vatru pa krčkajte često mešajući, oko 45 minuta, odnosno dok sočivo ne postane mekano. Naspitu supu u tanjire i poslužite. Posolite i pobiberite po želji.
Izvor: Zdrava hrana
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!