Sastojci:
- 10g agar-agara
- 2 šolje kokosovog mleka
- malo ekstrakta vanile
- 3-4 kašike smeđeg šećera od šećerne trske
- 1 kašike vode
- 3 kašike kokosa
- prstohvat soli
Opciono:
Možete napraviti i pire od bobičastog voća, a sastojci su sledeći:
- šolja jagoda (borovnica, kupina ili malina)
- šećer po želji
- sok od jednog limuna
Priprema:
U šerpicu sipajte kokosovo mleko, šećer, vanilu i so. Mešajte 5 minuta na srednjoj vatri. Pomešajte agar-agar sa kašikom vode, povećajte malo vatru i ubacite agar-agar. Mešajte još 2 minuta. Odmah sipajte mešavinu u modle ili zdelice. Stavite u frižider i vaš dezert će biti gotov kroz četiri sata.
Ako želite da napravite pire od voća, prvo operite jagode (ili bilo koje bobičasto voće za koje ste se opredelili), iseckajte, pospite šećerom i sačekajte 10 minuta. Stavite na laganu vatru, dodajte limunov sok, kuvajte 3-4 minuta. Kada sklonite sa šporeta, pire izmiksajte štapnim mikserom. Na ohlađenu panakotu, stavite pire po želji i ukrasite voćem.
Izvor: Zdrav život
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Možete li da upravljate svojim emocijama? Mesec otkriva da li vašu nežnu dušu sve pogađa ili imate kameno srce
2 horoskopska znaka privlače novac i sreću od 25. aprila 2025: Ruše sve kalupe i žive po sopstvenim pravilima
Vikend horoskop od 25. do 27. aprila 2025: Ko će flertovati na svakom koraku, a ko ulazi u svađu s rodbinom
Dnevni horoskop za 25. april 2025: Ovan je spreman da učini nešto za sebe, Devica ima udvarača na poslu