Sastojci (za desetak palačinki)
- 2 cvekle (ili 100 ml soka od cvekle)
- 200 g brašna
- 50 g heljdinog brašna
- prstohvat himalajske soli
- 150 ml bademovog, sojinog ili zobenog mleka
- 300 ml mineralne vode
- 2 kašičice hladnoceđenog suncokretovog ulja
Priprema: Cvekle oljuštite, naseckajte i izmiksajte u blenderu pa procedite kroz finu cediljku i odmerite oko 100 ml soka. Prosejte obe vrste brašna sa solju pa dodajte preostale sastojke i umešajte glatku smesu. Palačinke pecite na srednjoj vatri kako ne bi naglo potamnele tako da zadrže ružičastu boju.
Izvor: Sensa klub
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
4 cveta unesite u kuću na Uskrs: Donose sreću, mir, ljubav i blagostanje, a jedan žuti buket priziva novac
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte
Mudre misli patrijarha Pavla o hrišćanskim vrlinama: “Nikad nije bilo lako biti čovek među ljudima”