Veganski kolač koji pruža pravo slatko zadovoljstvo! Probajte hrskave kakao kuglice sa lešnikom...

Sastojci:
- 1/2 šolje maslaca od lešnika
- 1 šolja indijskih oraščića
- 4 kašike kakaoa u prahu
- 1 kašičica vanile
- 2 do 4 kašike sirupa od agave
- malo mleka od lešnika ili po potrebi
- 1/2 šolje mlevenog lešnika i oko 20 celih lešnika
Čokoladni preliv:
- 1/2 šolje rastopljena kakao maslaca
- 1/2 šolje indijskih oraščića
- 3 kašike kokosovog šećera (prethodno samleven u prah u mlinu za kafu ili u suvoj posudi blendera)
Umutite mikserom sve sastojke zajedno, stavite u jednu posudu pa ostavite u frižideru oko 30 minuta da se smesa stvrdne. Oblikujte u kuglice i u svaku u sredinu stavite jedan celi lešnik. Uvaljajte svaku kuglicu u grubo mleveni lešnik, pa umočite u čokoladu. Za čokoladni preliv sve sastojke pomešajte u posudi ili blenderu. Ostavite u frižideru oko 20 minuta.
Vegan brauni bez šećera: najbolji kolači bez pečenja + glazura bez čokolade (RECEPT + POSNO)...
Posne ružičaste palačinke za zaljubljene, decu i doček proleća (VEGAN + RECEPT)...
DA LI JE ČOKOLADA POKVARENA AKO IMA BELI SLOJ: evo kako da prepoznate dobru čokoladu...
Izvor: Sensa klub