Sastojci:

  • 1/2 šolje maslaca od lešnika
  • 1 šolja indijskih oraščića
  • 4 kašike kakaoa u prahu
  • 1 kašičica vanile
  • 2 do 4 kašike sirupa od agave
  • malo mleka od lešnika ili po potrebi
  • 1/2 šolje mlevenog lešnika i oko 20 celih lešnika

Čokoladni preliv:

  • 1/2 šolje rastopljena kakao maslaca
  • 1/2 šolje indijskih oraščića
  • 3 kašike kokosovog šećera (prethodno samleven u prah u mlinu za kafu ili u suvoj posudi blendera)

Umutite mikserom sve sastojke zajedno, stavite u jednu posudu pa ostavite u frižideru oko 30 minuta da se smesa stvrdne. Oblikujte u kuglice i u svaku u sredinu stavite jedan celi lešnik. Uvaljajte svaku kuglicu u grubo mleveni lešnik, pa umočite u čokoladu. Za čokoladni preliv sve sastojke pomešajte u posudi ili blenderu. Ostavite u frižideru oko 20 minuta.

Vegan brauni bez šećera: najbolji kolači bez pečenja + glazura bez čokolade (RECEPT + POSNO)...

Posne ružičaste palačinke za zaljubljene, decu i doček proleća (VEGAN + RECEPT)...

DA LI JE ČOKOLADA POKVARENA AKO IMA BELI SLOJ: evo kako da prepoznate dobru čokoladu...

Izvor: Sensa klub