Sastojci (za desetak palačinki)
- 2 cvekle (ili 100 ml soka od cvekle)
- 200 g brašna
- 50 g heljdinog brašna
- prstohvat himalajske soli
- 150 ml bademovog, sojinog ili zobenog mleka
- 300 ml mineralne vode
- 2 kašičice hladnoceđenog suncokretovog ulja
Priprema: Cvekle oljuštite, naseckajte i izmiksajte u blenderu pa procedite kroz finu cediljku i odmerite oko 100 ml soka. Prosejte obe vrste brašna sa solju pa dodajte preostale sastojke i umešajte glatku smesu. Palačinke pecite na srednjoj vatri kako ne bi naglo potamnele tako da zadrže ružičastu boju.
Izvor: Sensa klub
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi