Sastojci:
- 1/2 šolje maslaca od lešnika
- 1 šolja indijskih oraščića
- 4 kašike kakaoa u prahu
- 1 kašičica vanile
- 2 do 4 kašike sirupa od agave
- malo mleka od lešnika ili po potrebi
- 1/2 šolje mlevenog lešnika i oko 20 celih lešnika
Čokoladni preliv:
- 1/2 šolje rastopljena kakao maslaca
- 1/2 šolje indijskih oraščića
- 3 kašike kokosovog šećera (prethodno samleven u prah u mlinu za kafu ili u suvoj posudi blendera)
Umutite mikserom sve sastojke zajedno, stavite u jednu posudu pa ostavite u frižideru oko 30 minuta da se smesa stvrdne. Oblikujte u kuglice i u svaku u sredinu stavite jedan celi lešnik. Uvaljajte svaku kuglicu u grubo mleveni lešnik, pa umočite u čokoladu. Za čokoladni preliv sve sastojke pomešajte u posudi ili blenderu. Ostavite u frižideru oko 20 minuta.
Izvor: Sensa klub
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 19. april 2025: Devica uklanja sve prepreke, Ovan se odriče nečeg dragocenog
Ove 2 stvari nikad ne treba da tražite od partnera: Ako poželite da on bude ovakav, nađite drugog
3 lekcije Uskrsa za svaki dan: Koje poruke najvećeg hrišćanskog praznika možemo da primenimo uvek i svuda?