Sastojci:

  • 200 g kuvanih i oljuštenih kestena ili kesten-pirea
  • 100 ml punomasnog mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g tamne čokolade
  • 100 g maslaca + za premazivanje kalupa
  • 3 velika jaja ili 4 jaja srednje veličine
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 kašika kakao praha (za kalup i posipanje)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za pečenje premažite maslacem, pa pospite kakao prahom. Oljuštene kuvane kestene (ili pire od kestena u komadima) stavite u mleko koje ste ulili u manji lonac, pa dodajte 2 kašike smeđeg šećera (ako je kesten-pire zaslađen, nemojte dodavati šećer). Kuvajte na laganoj vatri 5 minuta, pa dodajte vanilin-šećer i mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Tamnu čokoladu i maslac isecite na kockice, pa ih rastopite na pari uz neprestano mešanje kako bi se dobro sjedinili. Ostavite smesu sa strane da se ohladi. Jaja umutite sa preostalim šećerom, tako da dobijete svetlu penastu smesu. Pažljivo pomešajte mešavinu kestena i mleka, pa dodajte čokoladu i maslac. Smesu ulijte u kalup za pečenje i pecite 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi pa pospite kakaom (ili prelijtekolač rastopljenom čokoladom).

Vegetarijanski kolači: mafini od tikvica sa čokoladom (RECEPT + BEZ BRAŠNA, BEZ ULJA, BEZ GLUTENA, BEZ ŠEĆERA)...

Recept za sirove čupavce od banana, kokosa i urmi (VEGETARIJANSKI KOLAČ)...

Vegetarijanski slatkiš: torta od heljde, urmi i maka (RECEPT)...

RECEPT za vegetarijanski kolač: neodoljivi čokoladni brauni od kuvanog kestena (BEZ BRAŠNA)
Foto: Shutterstock recept_za_vegetarijanski_kolac_neodoljivi_cokoladni_brauni_od_kuvanog_kestena_bez_brasna1

Izvor: Sensa klub