Sastojci:
1 sloj:
- 1 šolja mlevenog maka
- 1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica
- 10-15 urmi
- 1 kašika narendane kore organskog limuna
- sok od jednog limuna
- voda po potrebi
2 sloj:
- 2 šolje heljde (natopljene noć pre)
- 1 šolja kokosa
- 1/3 šolje kokosovog ulja
- 2-3 kašike meda
- 1-2 šolje vode
- 1 kašika narendane kore organskog limuna
Priprema:
U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj. Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo. Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći.
Izvor: Škola ne kuvanja