Sastojci:​

1 sloj:

  • 1 šolja mlevenog maka
  • 1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica
  • 10-15 urmi
  • 1 kašika narendane kore organskog limuna
  • sok od jednog limuna
  • voda po potrebi

2 sloj:

  • 2 šolje heljde (natopljene noć pre)
  • 1 šolja kokosa
  • 1/3 šolje kokosovog ulja
  • 2-3 kašike meda
  • 1-2 šolje vode
  • 1 kašika narendane kore organskog limuna

Priprema: ​

U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj. Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo. Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći.

Izvor: Škola ne kuvanja