Sastojci:

  • 2 kašike mlevenog lana
  • 3 kruške
  • 2 jabuke
  • 2 kašike limunovog soka
  • 80 g sirovog šećera
  • 100 g polubelog brašna
  • 50 g heljdinog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 60 g kokosa
  • 80 ml hladno presovano ulje neutralnog ukusa, na primer suncokretovo
  • Malo tonke

Priprema:

Lan pomešajte sa 6 kašika vode i ostavite 10-ak minuta da odstoji i postane poput želea. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mali kalup za tortu (veličine oko 20 cm) obložite papirom za pečenje. Voće iseckajte na kockice i nakapajte limunovim sokom. Nabubrenom lanu dodajte šećer i žustro mešajte ili mutite dok smesa ne posvetli. Dodajte obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo i kokos, pa na to izrendajte malo zrna tonke. Na kraju umešajte ulje. Na dno kalupa za tortu razmažite tanak sloj smese, na to stavite voće, pa prekrijte ostatkom smese. Pecite na 180 stepeni oko 40 do 45 minuta. Ostavite da se ohladi pre nego što kolač isečete.

Vegetarijanski kolači: mafini od tikvica sa čokoladom (RECEPT + BEZ BRAŠNA, BEZ ULJA, BEZ GLUTENA, BEZ ŠEĆERA)...

Vegetarijanski slatkiš: kuglice od kokosa i limuna (RECEPT)...

Vegetarijanski slatkiš: recept za mafine s jabukama i orasima (BEZ GLUTENA)...

Vegetarijanski napitak sa jogurtom: recept za slatki lasi...

Izvor: Sensa klub