Univerzum nam je kroz prirodu poklonio sve alatke koje nas vode na put isceljenja - zvukove, mirise, boje, vazduh, oslobađujuću moć vode, Šumanove isceljujuće frekvencije iz jonosfere, napajajuću centrirajuću snagu zemlje, živototvorno Sunce, pokret kroz prirodne predele koji čoveka čini živim... A mi smo se odvojili od prirode i od prirodnih zakona.

Nauka je otkrila drevno znanje da je život sveprisutan. To znači da je sve na neki način živo! Kvanta fizika je potvrdila da je na subatomskim nivoima prisutno brzo kretanje subatomskih čestica koji stvaraju čvrstu materiju. To što mi kao ljudska bića nemamo razvijeno čulo u ovom stanju svesti da to vidimo i primetimo je isto kao što ne možemo da vidimo radio ili TV talase, a znamo da oni postoje.

Učiteljica terapeutske joge Maja Popov: Ako duša nije srećna, nešto mora da se menja

Čovek je od nastanka civilizacije živeo u skladu sa prirodom i crpeo je inspiraciju iz prirode, oponašao ju je i živeo u skladu sa njom. I dok god je tako živeo u skladu sa prirodnim zakonima, živeo je neuporedivo zdravije.

PageBreak

Unesite prirodu u svoj dom: Maja Popov vas savetuje kako da postignete balans
Jasmina Stojanović unesite_prirodu_u_svoj_dom_maja_popov_vas_savetuje_kako_da_postignete_balans2

Priroda zrači

Kvantna fizika je otkrila postojanje jedinstvenog polja svih prirodnih zakona i potvrdila je da na kvantnom nivou sve zrači i zato su drevni narodni koristili tehnike poput grljenja drveća ili bi zagrevali kamenje i stavljali na bolna mesta, mazali se lekovitim blatom, glinom, pili prirodnu izvorsku vodu...

Šta je svemirski internet i da li akašino polje ima odgovore na sva pitanja

Ljudi su se nekada rano budili i izlazili da pozdrave Sunce, a nauka je danas dokazala da je trenutak izlaska i zalaska sunca trenutak kada je najveća jonizacija vazduha, odnosno, tada je najveća koncentracija Prane u vazduhu. Prana je bio-kosmička životna energija. Moja baka Ljubica i deda Đorđe su potpuno zdravi doživeli duboku starost jer su bili neprestano u kontaktu sa prirodom: rano su ustajali i obrađivali zemlju, sadili cveće, voće, koristili kišnicu, nisu bili lenji da skidaju rukama krompirove zlatice sa krompira samo da ga ne bi prskali otrovima. Nikada ih nisam čula da se žale na glavu, želudac ili da loše spavaju. A mi smo bili suviše moderni i ponosni da bismo učili od njih te vrhunske prirodne stvari i znanja koje su naše bake i dede odnele sa sobom. Sećam se da mi je baka pričala da je, kada je bila mlada, zgazila na zarđali ekser i kako su joj odmah njene bake stavile nogu u vruću kravlju balegu koja je bila poznata po tome da leči i izvlači otrove i upale iz tela. Nije bilo antibiotika i tetanusa.

PageBreak

Unesite prirodu u svoj dom: Maja Popov vas savetuje kako da postignete balans
Jasmina Stojanović unesite_prirodu_u_svoj_dom_maja_popov_vas_savetuje_kako_da_postignete_balans3

Usidrite dobar osećaj

Izađite i šetatajte u prirodi! Udišite svež vazduh! Osvestite trenutak ovde i sada! Budite zahvalni što dišete i što ste odvojili vreme za sebe i sto ste ukazali poverenje i poštovanje prirodi! Dok budete tako šetali, nađite neko posebno mesto u tom parku, šumi, pored mora, na planini! Kada izaberete to mesto, sedite ili stojite, ali stabilno, raširite noge i ispod sebe osetite zemlju, povežite se sa njom, budite poput stabilnog drveta koje pušta koren duboko u zemlju, zatvorite oči. Osvestite i doživite tu situaciju: vidite šta može da se vidi, čujte šta može da se čuje, osetite šta možete da osetite! Kada bude taj trenutak najvećeg doživljaja trenutne situacije koja je božanstvena i koju ste doživeli svim svojim čulima, stavite ruku na svoj grudni koš i usidrite taj osećaj da možete, i kada ne budete u prirodi već negde u kancelariji, i bude vam teško, samo da ustanete i ponovite radnju kao što te radili i u prirodi. Stavite dlan na grudi i prizovite sva predivna sećanja i osećaje koje ste usidrili dok ste šetali.

Priroda i čovek u pokretu

Još nešto može da potpomogne da dovedete prirodu u svoj domov, a to su prirodna eterična ulja koja su veoma zdrava i lekovita. Poput Ruže za koju kažu da ima 320 MHz, dok za njom sledi Lavanda sa 147 MHz. Znači da nas najbrže može podići i lečiti Ruža, ružino ulje, ružina vodica... Ili je naprosto lekovito imati ruže u stanu, na terasi... Stare bake su nekada pravile sirupe i sokove od ružinih latica, a za svaku preporuku je i masaža eteričnim uljem.

Kako da napravite ružinu vodicu: recept za organsku vodu za negu i piće (VIDEO)

Utemeljenje svesti o tome danas odvojenost od prirode udaljava od zdravlja je korak bez kog nećemo moći. Vratimo se prirodi i osetimo je kako nas grli sa istom ljubavlju kao što majka grli svoje dete. Šetajmo, meditirajmo, molimo se u prirodi, pevajmo, posmatrajmo, lečimo se prirodom. Čuvajmo prirodu!

Izvor: Lovesensa.rs