Sastojci:
- 2 kašike mlevenog lana
- 3 kruške
- 2 jabuke
- 2 kašike limunovog soka
- 80 g sirovog šećera
- 100 g polubelog brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 60 g kokosa
- 80 ml hladno presovano ulje neutralnog ukusa, na primer suncokretovo
- Malo tonke
Priprema:
Lan pomešajte sa 6 kašika vode i ostavite 10-ak minuta da odstoji i postane poput želea. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mali kalup za tortu (veličine oko 20 cm) obložite papirom za pečenje. Voće iseckajte na kockice i nakapajte limunovim sokom. Nabubrenom lanu dodajte šećer i žustro mešajte ili mutite dok smesa ne posvetli. Dodajte obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo i kokos, pa na to izrendajte malo zrna tonke. Na kraju umešajte ulje. Na dno kalupa za tortu razmažite tanak sloj smese, na to stavite voće, pa prekrijte ostatkom smese. Pecite na 180 stepeni oko 40 do 45 minuta. Ostavite da se ohladi pre nego što kolač isečete.
Izvor: Sensa klub
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!