Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT ZA NEDOLJIVI VOČNI KOLAČ: Desert sa jabukama i kruškama

Vegetarijanska voćna poslastica sa kruškama i jabukama osvežiće vas i zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike mlevenog lana
  • 3 kruške
  • 2 jabuke
  • 2 kašike limunovog soka
  • 80 g sirovog šećera
  • 100 g polubelog brašna
  • 50 g heljdinog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 60 g kokosa
  • 80 ml hladno presovano ulje neutralnog ukusa, na primer suncokretovo
  • Malo tonke

Priprema:

Lan pomešajte sa 6 kašika vode i ostavite 10-ak minuta da odstoji i postane poput želea. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mali kalup za tortu (veličine oko 20 cm) obložite papirom za pečenje. Voće iseckajte na kockice i nakapajte limunovim sokom. Nabubrenom lanu dodajte šećer i žustro mešajte ili mutite dok smesa ne posvetli. Dodajte obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo i kokos, pa na to izrendajte malo zrna tonke. Na kraju umešajte ulje. Na dno kalupa za tortu razmažite tanak sloj smese, na to stavite voće, pa prekrijte ostatkom smese. Pecite na 180 stepeni oko 40 do 45 minuta. Ostavite da se ohladi pre nego što kolač isečete.

Vegetarijanski kolači: mafini od tikvica sa čokoladom (RECEPT + BEZ BRAŠNA, BEZ ULJA, BEZ GLUTENA, BEZ ŠEĆERA)...

Vegetarijanski slatkiš: kuglice od kokosa i limuna (RECEPT)...

Vegetarijanski slatkiš: recept za mafine s jabukama i orasima (BEZ GLUTENA)...

Vegetarijanski napitak sa jogurtom: recept za slatki lasi...

recept_za_vegetarijanski_slatkis_neodoljivi_vocni_kolac_od_heljdinog_brasna_sa_jabukama_i_kruskama222
Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: Sensa klub

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj