Sastojci:
- 5 jaja
- 250 ml slatke pavlake
- 1 šoljica kefira
- višak zrnaca kad se razmnože
- 200 do 250 g smrznutog šumskog voća
- 2 kašičice prave bourbon vanile
- malo stevije u prahu ili kašika meda
Priprema: Umutite zasebno belanca, žumanca i slatk u pavlaku. U multipraktiku izmiksujte šumsko voće s kefirom i dodajte preostale sastojke. Sve dobro izmiksujte. Zasladite prema ukusu. Sladoled rasporedite u prikladne činije i zamrznite. Izvadite ga pola sata pr e posluživanja. Ovo je odličan način da i deca koja ne vole ukus običnog kefira uključe ovaj vredni probiotički dodatak u svoju ishranu.
Anita Šupe, autorka knjige "Istine i laži o hrani", diplomirala je ishranu i nutricionizam na geteburškom Univerzitetu u Švedskoj. Piše i popularni blog o ishrani kojim je pomogla mnogima da poboljšaju zdravlje.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Kako da reagujete na uvredu? Frojdova tehnika 3 ogledala stavlja svakog ko hoće da vas ponizi tamo gde treba
Koji je vaš skriveni potencijal? Srce otkriva da li u vama čuči duh avanturiste ili ste pak uplašeni vizionar
Radost se vraća u život 3 horoskopska znaka 11. aprila 2025: Na svim poljima osećaju se kao milion dolara