Sastojci:

  • 5 jaja
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 šoljica kefira
  • višak zrnaca kad se razmnože
  • 200 do 250 g smrznutog šumskog voća
  • 2 kašičice prave bourbon vanile
  • malo stevije u prahu ili kašika meda

Priprema: Umutite zasebno belanca, žumanca i slatk u pavlaku. U multipraktiku izmiksujte šumsko voće s kefirom i dodajte preostale sastojke. Sve dobro izmiksujte. Zasladite prema ukusu. Sladoled rasporedite u prikladne činije i zamrznite. Izvadite ga pola sata pr e posluživanja. Ovo je odličan način da i deca koja ne vole ukus običnog kefira uključe ovaj vredni probiotički dodatak u svoju ishranu.

Anita Šupe, autorka knjige "Istine i laži o hrani", diplomirala je ishranu i nutricionizam na geteburškom Univerzitetu u Švedskoj. Piše i popularni blog o ishrani kojim je pomogla mnogima da poboljšaju zdravlje.