Sastojci (za četiri osobe):
- 1 šoljica klica nauta
- 1 lovorov list
- 1 luk
- 2 kašike maslinova ulja
- 1/2 kašike koncentrata paradajza
- 1/4 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice origana
- 1/4 kašičice majčine dušice
- 1 češanj belog luka
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 keleraba
- 1 l tople vode
- 1/2 povrtne kocke za supu
- 1 šolja testenine u obliku pužića
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika naseckanog lista peršuna
- biber po želji
Priprema:Naseckajte luk i popržite ga na maslinovom ulju. Dodajte bosiljak, origano i majčinu dušicu. Nožem pritisnite beli luk pa i njega dodajte. Kad začini zamirišu, dodajte šargarepu i peršun koje ste iseckali na kockice. Dinstajte 1-2 minuta pa dodajte toplu vodu. Kad supa proključa, umešajte klice nauta,kelerabu, lovor i pola kocke za supu. Kuvajte 10 minuta. Dodajte testeninu u obliku pužića i koncentrat paradajza. Nastavite da kuvate još 5-6 minuta. Začinite soja sosom. Ostavite da supa ključa dva minuta pa je sklonite sa vatre. Dodajte list peršuna i biber. Lagano promešajte i posle desetak minuta poslužite.
Anita Šupe, autorka knjige "Istine i laži o hrani", diplomirala je ishranu i nutricionizam na geteburškom Univerzitetu u Švedskoj. Piše i popularni blog o ishrani kojim je pomogla mnogima da poboljšaju zdravlje.