Puter zamenite voćnim pireima

Ako pečete kolače, umesto putera možete upotrebiti voćni pire i to najbolje od voća sa gustom konzistencijom - banana, krušaka, ananasa... Imajte na umu da treba da smanjite količinu šećera prema receptu, zbog onog koji ćete u kolač uneti voćem. Što se tiče odnosa količine putera i voća, razmera treba da bude 2 prema 1, odnosno umesto 100 gr putera računajte na 50 gr voća.

Domaće mint čokoladice (bez glutena, vegan)

Izbacite mleko iz recepata

Umesto kravljeg mleka korisitite mleko drugog porekla - sojino, kokosovo, bademovo mleko. Čak i kada pripremate poslastice za one koji nisu vegani, slobodno se odlučite za ovaj trik, dobićete drugačiji ukus koji će se mnogima svideti. Ako vam je mleko predviđeno u receptu za slano jelo, vodite računa da upotrebite nezaslađenu zamenu.

Šta bi svaki veganski špajz trebalo da sadrži

Varijacije umesto pavlake i šlaga

Ako je po receptu za neku poslasticu potrebna slatka pavlaka, zamenite je kokosovim mlekom ili pasiranim avokadom. Za puni ukus mućenog šlaga, probajte pire od indijskog oraha - dobro ga isperite pa ga umutite u blenderu dodajući sok od jabuke. Na kraju, začinite sa trunkom soli i ekstraktom od vanile.

Tri biljna izvora gvožđa