Sastojci:

  • 1 kg običnog krompira
  • 50 gr oraha
  • 2 srednje šargarepe
  • 100 gr luka
  • 50 gr šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica senfa
  • 50 ml jabukovog sirćeta
  • 25 ml vode
  • seckan list od celera i peršuna

Priprema:

Skuvajte krompir u slanoj vodi i oljuštite ga. Ako pripremate običan krompir, isecite ga na kriške.

U činiji izmešajte šećer, brašno, so, senf, sirće i vodu pa sipajte u tiganj s lukom. Pustite da provri i kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta dok ne preliv ne zgusne. Izmešajte s barenim krompirom i narendanom šargarepom. Doterajte ukus začinima, pospite peršunom, celerom i orasima. Služite toplo.

Izvor: Lisa

NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:

Veganski recept: ćufte od prosa, susama i peršuna

Vegetarijanski slatkiš: kuglice od kokosa i limuna (RECEPT)