Sastojci:

Korica:

100g keksa (može i dijetalni)
40 g neslanog butera

Fil:

5 g želatina
200g krem sira
50g jogurta
60g meda
200g šlaga

Pročitajte još:

KOLAČ KOJI MOŽETE DA JEDETE I KADA ŽELITE DA SMRŠATE: neodoljivi slatkiš od jabuka i ovsenih pahuljica - spreman za 15 minuta (RECEPT)

RECEPT ZA NAJLAKŠI KOLAČ SA JABUKAMA: brzo se sprema, a divan ukus vratiće vas u detinjstvo

KOLAČ SA SUVIM VOĆEM - KADA SE PEČE MIRIŠE CELA KUĆA: Jednostavan recept za slatkiš koji se topi u ustima

Gornji fil:

1/2 kašičice želatina
50 ml soka od ceđene pomorandže
1 kašika šećera

Pripremu čizkejka pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

Priprema:

Samlevite keks tako da dbojete fini prqah, pa mu dodajte istopljeni puter i promešajte.

Od dobijene smese napravite željeni oblik za dno kolača i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta.

Fil pripremite tako što ćete 5g želatina u manjoj posudi pomešati sa 25 ml vode i ostaviti da odstoji oko 15 minuta.

U krem sir dodajte jogurt i 60 g meda, pa dobro umutite fil.

Napunite duboki tanjir vrelom vodom, pa u njega ubacite posudu sa želatinom i mešajte želatin dok se ne istopi, pa ga dodajte u fil sa sirom.

U posebnoj posudi umutite 200g šlaga, pa sipajte u fil. Sve dobro izmešajte, pa odvojite 150 g fila sa strane, a ostatak sipajte u kalup na koricu od keksa.

Vratite kolač u frižider na još 20 minuta kako bi se i fil stegao.

Pomešajte 5 ml vode sa 1/2 kašičice želatina i ostavite da odstoji 15 minuta.

U šerpu sipajte sok od pomorandži, želatin i kašiku šećera i kuvajte na blagoj vatri dok se želatin ne rastvori.

Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa suipajte u 150 g izdvojenog fila. Ako želite dodajte 2 kapi narandžaste prehrambene boje. Dobro promešajte i nanesite poslednji sloj na tortu.

Za dekoraciju na površinu torte stavite pucketavu foliju )foliju sa mehurićima= i vratite u frižider da odstoji još 3 sata.

Nakon toga uklonite foliju i dobičete ukusnu i lepo dekorisanu tortu.

Prelijte je sa malo meda i uživajte u ukusu!

Izvor: Lovesensa