Ovaj kolač nas podseća na božićne i novogodišnje poslastice, a njegov miris otvara apetit i podseća na bakinu kuhinju.
Savršeno se kombinuje uz čaj i kafu, a evo kako da napravite najukusniji slatkiš sa suvim voćem.
Pročitajte još:
Sastojci:
- 100 g seckanih suvih kajsija
- 150 g suvog grožđa
- 150 g brusnica
- 4 dl soka od jabuke
- 1 kašičica rednanog đumbira
- 1/2 pomorandže izrendati samo koru
- 100 g oraha
- 250 g brašna
- 50 g šećera
- 100 g badema
- 2/3 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice kardamona
- malo muskatnog oraščića
- 30 g pinjola
Priprema:
Kajsije, suvo grozdje i brusnice pomešati u posudi i preliti sokom od jabuke. Ostaviti minimum 30 min da voće upije sok.
Izrendati đumbir i koru od pomorandže.
Iseckati bademe i orahe, pa sve to dodati misku od voća.
Smesi dodati brašno, prašak za pecivo, šećer i začine.
Sve dobro promešati, sjediniti masu i oblikovati u 30 cm dugačak kolač.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći 50-60 minuta.
Izvor: Coolinarika
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi