Ovaj kolač nas podseća na božićne i novogodišnje poslastice, a njegov miris otvara apetit i podseća na bakinu kuhinju.

Savršeno se kombinuje uz čaj i kafu, a evo kako da napravite najukusniji slatkiš sa suvim voćem. 

Pročitajte još:

SAMO MLEKO, JAJA I BANANE: Napravite mekani kolač bez brašna, bez pečenja (RECEPT)

RECEPT ZA NAJLAKŠI KOLAČ SA JABUKAMA: brzo se sprema, a divan ukus vratiće vas u detinjstvo

RECEPT ZA KRAMBL SA JABUKAMA: najlepši hrskavi kolač iz rerne - pravi se za 15 minuta

Sastojci:

  • 100 g seckanih suvih kajsija
  • 150 g suvog grožđa
  • 150 g brusnica
  • 4 dl soka od jabuke
  • 1 kašičica rednanog đumbira
  • 1/2 pomorandže izrendati samo koru
  • 100 g oraha
  • 250 g brašna
  • 50 g šećera
  • 100 g badema
  • 2/3 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice kardamona
  • malo muskatnog oraščića
  • 30 g pinjola

Priprema:

Kajsije, suvo grozdje i brusnice pomešati u posudi i preliti sokom od jabuke. Ostaviti minimum 30 min da voće upije sok.

Izrendati đumbir i koru od pomorandže.

Iseckati bademe i orahe, pa sve to dodati misku od voća.

Smesi dodati brašno, prašak za pecivo, šećer i začine.

Sve dobro promešati, sjediniti masu i oblikovati u 30 cm dugačak kolač.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći 50-60 minuta.

Izvor: Coolinarika