Originalani recept je da se ovaj kolač služi uz rabarbaru, zeljastu biljku sa ružičastim stabljikama. Međutim, ovu biljku je teško pronaći u prodavnicama zdravehrane ili supermarketima u našoj zemlji.
Zdrav SUNĐERASTI KOLAČ - bez šećera, bez mleka, bez brašna: slatkiš koji se jede bez griže savesti (RECEPT)
Tpo ne znači da ne možete probati ovaj kolač, već ga možete kombinovati sa šumskim voćem i pomorandžama.
Njegov prepoznatljiv ukus je kombinacija čokolade i proverenih začina.
Sastojci:
Fil:
- 150 ml soja mleka
- 4 mahune kardamoma
- 4 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 250 g crne čokolade (70% kakaa)
- 1 kašika ekstrakta vanile
Korica:
- 250 g pšeničnog brašna
- 125 g kristal šećera
- 1 kašičica izrendanog đumbira
- 125 g margarina od soje
Prtiprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Kako biste napravili koricu, u veću posudu sipajte brašno, kristal šećer i đumbir. Izmešajte sve suve sastojke, pa dodajte istopljen margarin od soje i dolijte malo hladne vode. Mesite i od dobijenog teksta napravite lopticu i ostavite je da odstoji oko 30 minuta u frižideru.
Zatim razvucite oklagijom testo na ½ cm, stavite na pleh i ostavite da odstoji u frižideru još 30 minuta. Pecite ga u rerni oko 10 do 15 minuta, dok korica ne dobije zlatnu boju.
Za pripremu fila sipajte sojino mleko u veću posudu, pa dodajte 200 ml vode, očistite i sipajte kardamom i šećer, pa kuvajte fil na blagoj vatri uz mešanje.
Kukuruzno brašno sipajte u manju posudu i prekrijte sa 2,3 kašike toplog fila od sojinog mleka. Umešajte tako da se brašno sjedini sa filom, a zatim dobijenu smesu sipajte u fil i mešajte na blagoj vatri još nekoliko minuta.
KOLAČ BANANA SPLIT - poslastica koja se ne peče: brzo, slatko i osvežavajuće (RECEPT)
Kada je fil kuvan, izvadite iz njega semenke kardamoma. U veću posudu stavite crnu čokoladu i prekrijte vrućim filom od sojinog mleka i sve lepo umešajte, pa dodajte i ekstrakt vanile i prstohvat morske soli. Ostavite fil da odstoji 5,6 sati.
Dodajte ekstrakt vanile i prstohvat morske soli. Dobro umešajte i ostavite da odstoji oko 5, 6 sati.
Na koricu nanesite fil koji je odstojao i poslužite kolač utz šumsko voće, pomorandžu, kompot ili sladoled.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!