Ako volite kremastekolače sa notom limuna, onda će vas ova pečena poslastica oduševiti.
Sprema se brzo i lako, a dobićete kolač koji zaista vredi probati.
Pročitajte još:
Krempita na drugačiji način
Sastojci:
- 150 g brašna
- 450 ml mleka
- 1 sok od isceđenog limuna
- 130 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- vanilin šećer za posipanje
Priprema:
Umutite u većoj posudi šećer i žumance, pa dodajte brašno postepeno i mešajte. Sipajte u smesu sok od luimuna i mleko, pa mešajte mućkalicom dok se ne sjedini.
Kada dobro umešajte, podmažite pleh dubine od oko 20 cm brašnom i uljem, pa sipajte smesu.
Pecite kolač oko sat vremena na 170 stepeni.
Dobićete sa strane lagane korice, a fil će unutra biti kremast i sočan.
Pospite vrh kolača vanilinim šećerom i poslužite.
Izvor: Lovesensa