Šampinjoni su verovatno pečurke koje najčešće konzumirate, a ponekad nam treba inspiracija za brz recept koji će sačuvati bogat i sočan ukus šampinjona, a neće oduzeti puno vremena, piše Lovesensa.
Predlažempo vam recept za pečene šampinjone iz rerne koji su jednostavni za pripremi, a tajna savršenog ukusa je u dobro odabranim začinima.
Šampinjoni sadrže vitamine, minerale i antioksidanse, a naročito se preporučuju jer su jedna od retkih namirnica koja sadrži nivo vitaminaD.
Evo kako da napravite najbolje i najbrže pečene šampinjone za ručak u par koraka:
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 3 šake sveže rukole
- slani začin od povrća
- prstohvat bibera
- 2 kašičice majčine dušice
- 2 kašičice peršuna
- 1 paradajz iseckan na kockice
- 2 izrendana čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Operite kapice, od drpki pečuraka, sve operite i očistite, pa ubacite u veću posudu. Dodajte prvo maslinovo ulje, a zatim sve sastojke, osim rukole i paradajza. Dobro promešajte rukom začinjene šampinjone, pa stavite u vatrostalnu posudu ili pleh. Ravnomerno ih rasporedite, pa preko dodajte iseckan paradajz i listove rukole.
Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa, pa ubacite u rernu šamoinjone.
Potrebno je da se peku oko 10 minuta, odnosno dok ne potamne i ne puste sok.
Ovo jelo možete sčlužiti kao prilog ribi, mesu ili kao glavno jelo. Prijatno!
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!