Šampinjoni su verovatno pečurke koje najčešće konzumirate, a ponekad nam treba inspiracija za brz recept koji će sačuvati bogat i sočan ukus šampinjona, a neće oduzeti puno vremena, piše Lovesensa.

Predlažempo vam recept za pečene šampinjone iz rerne koji su jednostavni za pripremi, a tajna savršenog ukusa je u dobro odabranim začinima.

Šampinjoni sadrže vitamine, minerale i antioksidanse, a naročito se preporučuju jer su jedna od retkih namirnica koja sadrži nivo vitaminaD.

Evo kako da napravite najbolje i najbrže pečene šampinjone za ručak u par koraka:

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 3 šake sveže rukole
  • slani začin od povrća
  • prstohvat bibera
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 2 kašičice peršuna
  • 1 paradajz iseckan na kockice
  • 2 izrendana čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Operite kapice, od drpki pečuraka, sve operite i očistite, pa ubacite u veću posudu. Dodajte prvo maslinovo ulje, a zatim sve sastojke, osim rukole i paradajza. Dobro promešajte rukom začinjene šampinjone, pa stavite u vatrostalnu posudu ili pleh. Ravnomerno ih rasporedite, pa preko dodajte iseckan paradajz i listove rukole.

Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa, pa ubacite u rernu šamoinjone.

Potrebno je da se peku oko 10 minuta, odnosno dok ne potamne i ne puste sok.

Ovo jelo možete sčlužiti kao prilog ribi, mesu ili kao glavno jelo. Prijatno!

Izvor: Lovesensa