Nutricionista Laura Ford iz Melburna podelila je na društvenim mrežama kulinarski trik za savršeno hrskavi i ukusni pečeni krumpir. Ključ je u sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet da dodate u krompir.

"Ovaj pečenikrompir probudiće vam prave ukuse. Savršen balans slatkog i slanog sa hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da prestanete da ga jedete", napisala je Laura u svojoj objavi.

Pročitajte još:

Recept za manastirski krompir: brzo jelo iz rerne za celu porodicu

Najbolji pečeni KROMPIR koji još niste probali: Džejmi Oliver otkriva super trik (RECEPT)

Pečeni krompir sa limunom i belim lukom: odličan recept za vegetarijanski ručak

Sastojci:

  • 2 kg crvenog krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 gr maslaca
  • začin
  • sol
  • biber
  • 1 - 2 kašike meda

Priprema:

Prokuvajte lonac vode i dodajte krompir, te kuvajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krompir kuva, zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i pecite 2 minuta dok se maslac ne otopi.
Dodajte oceđeni krompir i pomešajte ga s uljem.
Začinite, posolite i pobiberite.
Pazite da se krompir ravnomerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
Na kraju, prelijte med preko vrućeg krompira i ukrasite svežom majčinom dušicom.

Izvor: Večernji.hr