Kolač koji se topi u ustima i budi uspomene na detinjstvo.
Donosimo vam recept za omiljene rozenkocke u posnoj ili veganskoj varijanti!
Kombinacija sočne i hrskave strukture sigurno će vam se dopasti, kao i aroma oraha u kolaču.
Sastojci:
Korice:
120g ulja
200g vruće vode
30g šećera u prahu
500g brašna
100g brašna za posipanje
1 kašičica sode bikarbone
prstohvat soli
FIl:
300g mlevenih oraha
200g bademovog mleka
200g šećera (ili javorov sirup)
3 kašike soka od limuna
200g indijskog orha (potopljen u vodi preko noći)
Glazura:
250g šećera u prahu
2 kašike vrele vode
1 kašika ulja
2 kašike soka od limuna
1 kašičica soka od malina (za boju)
Priprema:
Zamesiti testo za kore, podeliti na 7 jednakih delova. Rastanjiti u 1-2mm tanke kore. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 3 do 4 minuta (važno je da se kore ne presuše). Pečene kore pokriti papirom za pečenje, umotati u kuhinjske krpe i staviti u kesu.
Kore se mogu pripremiti i par nedelja unapred.
Potopiti indijske orahe u vodu i ostaviti par sati ili preko noći. Proceđene orahe izblendirati u kašu. Ostaviti sa strane.
Vrelim bademovim mlekom preliti mlevene orahe i secer.
Spojiti obe smese i dodati sok od limuna.
GLAZURA:
U šećer u prahu dodati sve sastojke i dobro izmešati da se napravi glatka gusta smesa.
Ako želite zelenu glazuru, dodajte spirulinu.
Izvor: Coolinarika
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak