Sastojci:
- 1½ šoljica suvog grožđa
- 100 ml tamnog ruma
- 170g bundeve, oljuštene i naseckane
- 3 kašike kokosovog ulja, rastopljeno
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- ¼ kašičica cimeta
- 3 jaja
- ¼ šolje javorovog sirupa
- ¼ šolje kokosovog brašna
- ¾ šolje sirovog kakao praha + dodatne 2 kašike za valjanje
- 1 kašičica pomarandžine kore
Pročitajte još:
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 ° C i obložite okrugli kalup za torte 15 cm × 15 cm ili 20 cm masnim papirom.
Stavite suvog grožđa i rum u malu posudu, promešajte i ostavite sa strane da se upije.
Stavite lonac za kuvanje na pari na šporet i komade bundeve kuvajte na pari dok ne omekšaju.
Nakon što je bundeva kuvana, pustite da se ohladi. Stavite u procesor hrane ili blender sa kokosovim uljem, vanilom, cimetom, jajima, javorovim sirupom, kokosovim brašnom, sirovim kakao prahom i koricom pomorandže i miksajte dok ne postane glatko.
Ulijte u obloženi kalup za torte i pecite 30 minuta.
Kada je smesa pečena, pustite da se ohladi, a zatim je ponovno miksajte u blenderu zajedno sa smesom suvog grožđa namočenih u rumu i oblikujte kuglice.
Uvaljajte ih u kakao prah i poslužite.
Izvor: Sensa.hr
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša