Rolat od ukusnog biskvita koji se topi u ustima i nežnog kremastogfila koji će potpuno očarati vaša nepca.

Recept za anđeoski rolat

Sastojci:

Za biskvit:

  • 7 žumanca
  • so
  • 130g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 70 ml biljnog ulja
  • 70 ml mleka

Pročitajte još:

KOLAČ KOJI MOŽETE DA JEDETE I KADA ŽELITE DA SMRŠATE: neodoljivi slatkiš od jabuka i ovsenih pahuljica - spreman za 15 minuta (RECEPT)

RECEPT ZA NAJLAKŠI KOLAČ SA JABUKAMA: brzo se sprema, a divan ukus vratiće vas u detinjstvo

KREMPITA NA DRUGAČIJI NAČIN: Najkremastiji kolač koji se topi u ustima (RECEPT)

Beze korica:

  • 7 belanca
  • Sirće od 5 ml
  • 100g šećera

Za fil:

  • 300 ml mleka
  • 1 žumance
  • 100g smeđeg šećera
  • 10g (1 1/4 kašike) kukuruznog skroba
  • 10g (1 kašika) brašna
  • 10g (1 kašika) vanilin šećera
  • 20g (1 1/4 kašike) putera
  • 50 ml limunovog soka
  • 30g (5 kašika) izrendane limunove korice
  • Posuti šećerom u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 170° Celzijusa.

Odvojite žumanca od belanaca, dodajte so, šećer i vanilin šećer, a zatim mešajte dok ne dobijete finu penastu konzistenciju.

Pripremite beze. Kombinujte beze i smešu sa žumancima. Spojite malu količinu smeše sa uljem, a zatim je sipajte u prethodno pripremljenu smesu od žumanaca i mešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i miksajte ručnim mikserom. Smešu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni na 15-20 minuta.

Ohladite 15 minuta i uvaljajte u kuhinjsku krpu.

Da biste pripremili fil, pomešajte mleko, e šećer, vanilin šećer, skrob, brašno, puter i žumance. Miksajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu, pa dodajte sok i izrendanu koricu limuna. Kuvajte fil par minuta na srednjoj vatri uz stalno mešanje.

Koricu premažite filom, pa urolajte i ostavite skroz da se ohladi.

Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor: Lovesensa