Integralni domaći hlebje uvek dobar izbor, jer u mnogim kupovnim integralnim hlebovima nalazi se boja, nije 100% integralan i često sadrži dodatne aditive i hemijske pojačivače ukusa.

Ipak, priprema hleba oduzima ponekad puno vremena, naročito dok čekate da naraste. Ovaj izazov odlazi u zaborav, jer vam predstavljamo receptza integralni hleb bez kvasca koji se sprema najviše za 20 minuta sa sve pečenjem.

Pročitajte još:

Originalan recept za čapati hleb: ovako pleme Hunza pravi najzdraviji hleb već 2 000 godina

BOGATA SUPA KOJA JAČA IMUNITET: sadrži vitamin C, vitamin D i cink - prirodna zaštita od prehlade i virusa (RECEPT)

RECEPT ZA NAJLAKŠI KOLAČ SA JABUKAMA: brzo se sprema, a divan ukus vratiće vas u detinjstvo

Idealan je za doruičak uz čašu jogurta, kefira i humus, kao dodatak ručku ili kao večera premazan marmeladom uz šolju toplog mleka.

Ako želite da skinete višek kilograma, onda je ovaj hleb savršen izbor za vas, jer sadrži dosta manje kalorija od belog hleba i pun je vlakana koji pozitivno utiču na varenje.

Recept za brzi integralni hleb

Sastojci:

  • 20 punih kašika integralnog brašna
  • 10 kašika speltinog brašna
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaše kisele vode
  • 1 kašika semenki suncokreta
  • 1 kašika semena lana
  • 1 kašika čia semenki
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera

Priprema:

Zegrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.

Sipajte brašno u veću posudu, pa dodajte postepeno sve ostale sastojke. Ukoliko vam smesa izgleda previše tečno, dodajte još malo integralnog brašna. Ili, ako izgleda previše gusto, dodajte još malo kisele vode. Mešajte kašikom dok se svi sastojci ne sjedine.

Pročitajte još:

25 malih zlatnih pravila za uspešno mršavljenje: evo šta treba da uradite ujutru, a šta pred spavanje

10 najboljih vežbi za mršavljenje: možete da ih radite uvek u svojoj dnevnoj sobi

Za mršavljenje je neophodna prava MOTIVACIJA: evo šta je pokrenulo pevačicu Adel da oslabi 45 kg

Preporučuje se da uzmete veći pleh, kako bi hleb bio tanak i lakši za sečenje, poput kolača. Pleh obložite papirom za pečenje, a zatim izlijte smesu u pleh. Pecite prvih par minuta na 200 stepeni, a posle smanjite na 180.

Oko 20 minuta je potrebno da hleb bude spreman, ali proverite čačkalicom da li je dovoljno pečen.

Prekrijte krpom i ostavite da malo odstoji, pa isecite i poslužite.

Izvor: Lovesensa