Kada temperature postaju sve niže, ništa ne može tako prijatno da nas ugreje kao činija supe, naročito ako je obogaćena začinskim aromama koje zrače toplinom. Isprobajte ukusnu supu i začinite hladni dan.

Sastojci:

  • 700 g paškanata (4 - 5 komada)
  • 1 jabuka Granny Smith
  • 1 praziluk (samo beli deo)
  • 2 kašike ekstra devičanskoga maslinovog ulja
  • po prstohvat mlevenoga kardamoma, korijandera i kumina
  • 200 ml pavlake za kuvanje ili pirinčane pavlake
  • so i sveže mleven biber

Hleb koji se peče u tiganju: recept za integralni libanski hleb

Za posluživanje:

  • 100 g sira sa plemenitom plesni
  • 50 g naseckanih oraha
  • šaka svežih listića potočarke

Priprema:

Paškanat očistite, a jabuku oljuštite, pa oboje nasecite na kockice. Praziluk dobro operite i nasecite na tanke kolutiće. U loncu zagrejte ulje, te na njemu 5 minuta barite praziluk. Dodajte paštrnjak i jabuku, pospite ih začinima i barite još 5 minuta. Ulijte litar tople vode, blago posolite i kuvajte dok lagano ne proključa, a potom smanjite vatru, poklopite i kuvajte još 20 minuta. Sklonite s vatre i izmiksujte štapnim mikserom. Ulijte pavlaku i dodajte soli i bibera prema ukusu. Nakratko vratite na vatru da se supa ponovo zagreje. Ulijte u činijice, pa u svaku stavite malo mrvljenog sira s plemenitom plesni i pospite naseckanim orasima i listićima potočarke.

Izvor: Lovesensa