Sastojci:
- 250g svežeg bobičastog voća (kupine, maline, borovnica)
- 2 kašike čija semenki
- 4-8 svežih urmi (možete zameniti javorovim ili agavinim sirupom, medom)
- začini po želji - vanila, cimet, đumbir
Priprema:
Viljuškom ispasirajte voće, dodajte čija semenke i izmešajte. Sveže urme oljuštite pod tankim mlazom vode, sklonite košticu i uz kašičicu vode, dobro ispasirajte viljuškom. Dodajte voću i sve izmešajte. Po želji, dodajte vanilu, limunovu koricu (sjajno uz džem od borovnice), cimet ili đumbir, izmešajte, probajte i doterajte ukus. Prespite u teglicu, zatvorite i ostavite u frižideru najmanje pola sata, a može da stoji i do nedelju dana.
Napomena:
Pre služenja malo promešajte, jer se na vrhu obično nakupi tečnost. Ako vam se čini da je džem previše tečan nakon stajanja, dodajte još kašičicu-dve semenki.
Izvor: Na tanjiru
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.