Sastojci:

  • 2 šargarepe sitno iseckane
  • 6 šolja vode
  • jedna pomorandža
  • ½ glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • stabljika (ili manji koren) celera
  • 3-4 urme bez koštica
  • koren svežeg đumbira (4 cm)
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • kašičica himalajske soli
  • kašičica narendane kore pomorandže

Priprema:

Iseckajte povrće. Naspite kokosovo ulje luk, beli luk, celer i so u supu i ostavite da se krčka na srednjoj vatri 10 minuta. Potom dodajte šargarepu i krčkajte još 10 minuta, a potom dospite vodu. Ostavite da se krčka još 10 minuta ili duže dok šargarepa ne postane sasvim mekana. Uspite vruću supu u blender, dodajte urme i meljite dok ne dobijete glatku masu. Sad dodajte pomorandžu i đumbir i opet meljite dok ne dobijete homogenu masu. Podgrejte i poslužite garnirano peršunom ili nekim drugim zelenišem po želji.

Izvor: Zdrava hrana