Sastojci:

  • 1 šolja kinoe, koja je klijala bar 24 sata
  • veza ili dve manje veze peršuna, nasečenog
  • 1-2 paradajza, nasečenog na kockice
  • 1 sveži krastavac, nasečen na kockice
  • 2 mlada luka sa zelenim delovima, naseckana
  • ¾ kašičice himalajske soli
  • ½ kašičice cimeta
  • sok od jednog limuna
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • ¼ šolje nasečene sveže nane (po želji)

Priprema:

Kinou dobro isprati i dodati vodu. Ispirajte je 3 puta dnevno tokom prvog dana namakanja. Klice će početi da se formiraju već za 24 sata. Fino naseckajte peršun i pomešajte sa ostalim sastojcima.

Dodajte ispranu i proceđenu kinou. Ostavite jelo da odstoji minimum pola sata pre serviranja da se ukusi sjedine. Servirajte kao samostalno jelo, ili na zelenim listovima, a možete jelo koristiti i za punjenje paradajza.

Izvor: Zdrava hrana