Istraživanja su pokazala da je odlična prevencija od karcinoma dojke promena načina ishrane, a evo šta treba da jedete svakog kao zaštitu od bolesti, piše Lepa & srećna.

Na Harvardskom univerzitetu dokazano je da ukoliko redovno konzumirate voće i povrće, smanjujete rizik od karcinoma dojke.

Stručnjaci ističu da biljke kupusnjače ili kupusasto povrće, kao i žuto i narandžasto povrće imaju neverovatan efekat u prevenciji bolesti.

Istraživanja dokazuju da osobe koje jedu 5 porcija voća i povrća dnevno imaju za 11 odsto manji rizik od raka dojke.

Preporučuje se da uz ručak ili večeru uvek imate salatu od sirovog povrća, da za svaki ručak imate porciju jela od kuvanog povrća, a da imate dve voćne užine tokom dana.

Ovakav način ishrane pomoću antioksidanata i mikronutrijenata pomaže u prevenciji bolesti, a savetuje se da jedete hranu bogatu vlaknima (testenine, ovsene pahuljice, ječam, hleb od celog zrna pršenice). Takođe, preporučuje se izbegavanje alkohola i zasićenih masti.

Redovno sami pregledajte grudi, idite na preglede i promenite način ishrane kako bi sačuvali zdravlje.

Izvor: Lepa & srećna