Ukoliko postoji nešto specifično u vezi sa svojom kosom ili temenom, verovatno birate i posebnu negu. Tanja kosa najčešće zahteva lagane proizvode za održavanje, dok previše vlage može da učiniti da izgleda masno i retko. Postoje i porozni i neporozni tipovi kose, kao i brojne druge vrste i poteškoće u zavisnosti od debljine dlake, gustine kose i njenog kvaliteta.Možete sami da pravite maske za brži rast kose, ali i da isprobate ove jednostavne savete.  

Nudimo vam nekoliko trikova da na prirodan način ojačate i poboljšate kvalitet kose:

1. Piling vlasišta za podsticanje rasta kose

Piling vlasišta donosi benefite, kako za teme, tako i za samu vlas. Piling vlasišta će podstići rast kose, ukloniti mrtve ćelije kože, prljavštinu, ulja i proizvode koji izazivaju iritaciju kože, a ukloniće i neprijatne mirise. Čisto vlasište je ujedno i zdravo vlasište. Koristite piling četke uz prirodne preparate kao što je morska so.

2. Tretmani za zdravu kosu i teme

Pored pilinga, nedeljni il idvonedeljni tretmani temena takođe mogu da budu idealni za sve tipove kose i teksture. Tretmani temena sa proizvodima obogaćenim sastojcima poput ulja čajevca pomažu u rešavanjem problema sa suvim vlasištem koje se peruta i svrbi. Takođe, proizvodi sa ekstraktom morske alge pomažu vlaženju i ozdravljenju temena.

3. Nedeljno ili dvonedeljno ishranjivanje kose

Možete da koristite proizvode obogaćene vitaminima, vitaminom B i alojom kako biste svoju kosu održavali zdravom i negovanom. Dubinsko ishranjivanje kose kokosovim uljem i drugim prirodnim preparatima doprineće povećanju prirodnog sjaja kose, nivoa prirodne vlažnosti i njenom rastu. Kosa će biti lakša za rasčešljavanje. Kokosovo ulje možete često da koristite, bez bojazni da će vam naškoditi. 

4. Izbegavajte sulfate i parabene

Sulfati i parabeni se nalaze u borjnim šamponima, regeneratorima, kao i u sredstvima za pranje tela i drugim proizvodima za negu. Bez obzira na tip ili strukturu kose, sulfati i parabeni mogu prouzrokovati prekomerno isušivanje kose i temena, što opet može dovesti do iritacije, lomljenja vlasi i problema sa suvim temenom, kao i do pojave peruti. Proverite sastojke svih proizvoda koje koristite, kako biste sprečili ove probleme.

Izvor: Sensa